DOLAR
34,26
0,02%
DOLAR
EURO
37,03
0,06%
EURO
GRAM ALTIN
3027,21
-0,01%
GRAM ALTIN
BIST 100
8838,60
0,00%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

ISY IMFF - İSTANBUL PORTFÖY MAESTRO SERBEST FON Fon Sürekli Bilgilendirme Formu

23 Ekim 2024 Çarşamba, 04:40

Orjinal Link:

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1350077
Fona İlişkin Bilgiler
Fonda Oluşan Karın Dağıtım Esasları
Fon da oluşan kâr, Fon un bilgilendirme dokümanlarında belirtilen esaslara göre tespit edilen katılma payının birim pay değerine yansır. Katılma payı sahipleri, paylarını Fon a geri sattıklarında, ellerinde tuttukları süre için fonda oluşan kârdan paylarını almış olurlar. Hesap dönemi sonunda ayrıca temettü dağıtımı söz konusu değildir.
Fona İlişkin Kamuyu Aydınlatma Esasları
YATIRIMCI KARARINI ETKİLEYEBİLECEK NİTELİKTEKİ BİLGİLERDE YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLERDE İZLENECEK YÖNTEMLER Fonun yatırım stratejisi, karşılaştırma ölçütü veya eşik değer, yatırım amacı, yatırım sınırlamaları, riskleri, katılma paylarının alım satımı, fona katılma ve fondan ayrılma şartları ile fon yönetim ücreti oranı ve risk limitlerinin artırılmasına ilişkin olarak KAP ta ilan edilen bilgilerde değişiklik yapılabilmesi için yapılacak değişikliklere ilişkin duyurunun, değişikliğin yürürlüğe giriş tarihinden en az 30 gün önce fonun KAP sayfasında ilan edilmesi zorunludur. Şu kadar ki karşılaştırma ölçütü veya eşik değer, fon dönüşümleri haricinde sadece izleyen hesap döneminin başından itibaren geçerli olmak üzere değiştirilebilir.
Temel Alım Satım Bilgileri
Alım Satım Saatleri
Alım Satım Yerleri
Alınabilecek Asgari Pay Adedi
Nemalandırma Esasları
Diğer Önemli Bilgiler
Değerleme gününden (Salı) bir iş günü öncesi 13:30 a kadar gelen alım talimatları değerleme gününü takip eden ilk iş günü yerine getirilir.
TEFAS üzerinden gerçekleştirilecek işlemlerde, fon alım talimatları asgari 1,000,000 adet ve katları şeklinde pay sayısı olarak verilir.
1000000
Alım talimatının karşılığında tahsil edilen tutar o gün için yatırımcı adına nemalandırılmak suretiyle belirlenen esaslar çerçevesinde, katılma payı alımında kullanılabilir. TEFAS ta gerçekleşen işlemlerde dağıtıcı tarafından belirlenecek olan yatırım aracı nemalandırmada kullanılacaktır.
KATILMA PAYLARININ ALIM SATIM ESASLARI : Fon katılma payları sadece Kurul düzenlemelerinde tanımlanan nitelikli yatırımcılara satılabilir.
Değerleme gününden (Salı) bir iş günü öncesi 13:30 a kadar gelen satım talimatları değerleme gününü takip eden ikinci iş günü yerine getirilir.
TEFAS üzerinden gerçekleştirilecek işlemlerde, fon satım talimatları 5,000 adet ve katları şeklinde pay sayısı olarak verilir.
5000
Katılma Payı Alım Esasları: Yatırımcıların, belirlenen değerleme gününden (her hafta Salı günü) 1 (bir) işgünü öncesi saat 13:30 a kadar verdikleri katılma payı alım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk değerleme gününde bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Değerleme gününden 1 (bir) işgünü öncesi saat 13:30 dan sonra iletilen talimatlar takip eden ilk değerleme gününden sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen değerlemede bulunan pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. BIST Pay Piyasası nın kapalı olduğu günlerde iletilen talimatlar, izleyen ilk işgünü yapılacak ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir. TEFAS üzerinden gerçekleştirilecek işlemlerde, fon alım talimatları asgari 1,000,000 adet ve katları şeklinde pay sayısı olarak verilir. Kurucu nezdinde yapılacak olan fon katılım payı alım satım işlemlerinde pay ve tutar üzerinde bir kısıtlama bulunmamaktadır.
Kurucu nezdinde sınırlama bulunmamaktadır.
1
Alım Bedellerinin Tahsil Esasları: Katılma payı bedelleri, talimatın değerleme gününden 1 (bir) iş günü öncesi saat 13:30 a kadar verilmesi halinde, değerleme gününü takip eden ilk işlem gününde tahsil edilir. Alım talimatının verilmesi sırasında, talep edilen katılma payı bedelinin Kurucu/Dağıtıcı tarafından tahsil edilmesi esastır. Alım talimatları pay sayısı ya da tutar olarak verilebilir. Kurucu, talimatın pay sayısı olarak verilmesi halinde, alış işlemine uygulanacak fiyatın kesin olarak bilinmemesi nedeniyle, katılma payı bedellerini en son ilan edilen satış fiyatına %10 (yüzdeon) ilave marj uygulayarak tahsil edebilir. Ayrıca, katılma payı bedellerini işlem günü tahsil etmek üzere en son ilan edilen fiyata marj uygulanmak suretiyle bulunan tutara eş değer kıymeti teminat olarak kabul edebilir. Talimatın tutar olarak verilmesi halinde ise belirtilen tutar tahsil edilerek, bu tutara denk gelen pay sayısı fon fiyatı açıklandıktan sonra hesaplanır.
TEFAS üzerinden gerçekleştirilecek işlemlerde, fon alım talimatları, asgari 1,000,000 pay ve katları şeklinde pay sayısı olarak verilir. Dağıtıcı kuruluş, alış işlemine uygulanacak fiyatın kesin olarak bilinmemesi nedeniyle, katılma payı bedellerini en son ilan edilen satış fiyatına %10 ilave marj uygulayarak tahsil edebilir. Ayrıca katılma payı bedellerini işlem günü tahsil etmek üzere en son ilan edilen fiyata marj uygulanmak suretiyle bulunan tutara eş değer kıymet teminat olarak kabul edebilir. Yurtiçi piyasalarda yarım gün tatil olması durumunda, gerçekleşme valörü yarım güne denk gelen talimatlar, izleyen ilk iş günü gerçekleştirilir.
Katılma Payı Satım Esasları: Yatırımcıların, belirlenen değerleme gününden (her hafta Salı günü) 1 (bir) işgünü öncesi saat 13:30 a kadar verdikleri katılma payı satım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk değerleme gününde bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Değerleme gününden 1 (bir) işgünü öncesi saat 13:30 dan sonra iletilen talimatlar ilk değerleme gününden sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen değerlemede bulunan pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Fon un birim pay değeri, fon pay satımları için her hafta Salı günü (Değerleme Günü) hesaplanır ve katılma paylarının alım-satım yerlerinde ilan edilir. Salı gününün tatil gününe denk gelmesi halinde izleyen ilk işgünü hesaplama yapılır. TEFAS üzerinden gerçekleştirilecek işlemlerde, fon satım talimatları 5,000 adet ve katları şeklinde pay sayısı olarak verilir. Kurucu nezdinde yapılacak olan fon katılım payı alım satım işlemlerinde pay ve tutar üzerinde bir kısıtlama bulunmamaktadır.
Satım Bedellerinin Ödenme Esasları: Katılma payı bedelleri; talimatın değerleme gününden 1 (bir) işgünü öncesi saat 13:30 a kadar verilmesi halinde talimatın verilmesini takip eden ilk değerleme gününü takip eden işlem 2. (ikinci) işlem gününde ödenir. Değerleme gününden 1 (bir) işgünü öncesi saat 13:30 dan sonra iletilen talimatlar ilk değerleme gününden sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen değerleme gününde bulunan pay fiyatı üzerinden takip eden 2. (ikinci) işlem gününde ödenir. Yurtiçi piyasalarda yarım gün tatil olması durumunda, gerçekleşme valörü yarım güne denk gelen talimatlar, izleyen ilk iş günü gerçekleştirilir.
Performans Ücreti: Performans ücreti uygulanmayacaktır.
Fon Portföyüne İlişkin Bilgiler
Güncel Fon Bilgilerine Erişilebilecek İnternet Adresi
Fon Portföyüne Dahil Edilecek Türev Araç İşlemleri ile İlgili Genel İlkeler
www.istanbulportfoy.com
Portföye Borsa İstanbul A.Ş. (BIST) Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nda (VİOP) işlem gören vadeli kontratlar, BIST 100 ve BIST 30 Endeks lerine dahil paylar üzerine yazılan opsiyon sözleşmeleri (yatırım veya koruma amaçlı), varantlar, döviz piyasasındaki dalgalanmalardan yararlanmak amacıyla dövize ve emtiaya dayalı opsiyon, forward/futures finansal vadeli işlem sözleşmeleri, swap ve benzeri türev araçlar dahil edilir.
Fonun Yatırım Stratejisi ve Risk Değeri
Yatırım Stratejisi
Risk Değeri
1. Kurucu, fonun katılma payı sahiplerinin haklarını koruyacak şekilde temsili, yönetimi, yönetiminin denetlenmesi ile faaliyetlerinin içtüzük ve izahname hükümlerine uygun olarak yürütülmesinden sorumludur. Kurucu fona ait varlıklar üzerinde kendi adına ve fon hesabına mevzuat ve içtüzüğe uygun olarak tasarrufta bulunmaya ve bundan doğan hakları kullanmaya yetkilidir. Fonun faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında portföy yöneticiliği hizmeti de dahil olmak üzere dışarıdan hizmet alınması, Kurucunun sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.
5
2. Fon portföyü, kolektif portföy yöneticiliğine ilişkin PYŞ Tebliği nde belirtilen ilkeler ve fon portföyüne dahil edilebilecek varlık ve haklara ilişkin Tebliğ de yer alan sınırlamalar çerçevesinde yönetilir.
3. Fon un yatırım stratejisi: Fon istatiksel, teknik ve temel analizlere dayalı olarak piyasada oluşmuş fiyatın, makul değerinin üzerinde olduğu tespit edilen finansal enstrümanlarda kısa pozisyon, makul değerinin altında olduğu tespit edilen finansal enstrümanlarda ise uzun pozisyon taşıyarak orta vadede mutlak getiri sağlamayı hedeflemektedir. Bu pozisyonları, kaldıraç kullanarak büyütebilir ve getiriyi yükseltmeyi amaçlar. İkili işlem (Pair Trade) – birbiriyle yüksek korelasyona sahip iki finansal ürünün birinin diğerine göre daha iyi performans göstermesinden getiri sağlamayı amaçlayan, pozisyonlara girebilir, böylelikle piyasa nötr stratejilerden de getiri elde etmeyi hedefler.
Fon un yatırım stratejisi aşağıda belirtilen şekilde çeşitlilik gösterebilir.
a) Pay Senedi Piyasaları Stratejisi: Fon, Türkiye de BİST pay senedi piyasasında, BİST endekslerine dahil olan menkul kıymetlere yatırım yapılması ve borsada veya borsa dışında bu menkul kıymetlere dayalı türev araç sözleşmelerinde uzun pozisyon alınması ve yapılan analizler çerçevesinde makul değerinin üzerinde olduğu tespit edilen menkul kıymetlerin ve/veya bu menkul kıymetlere dayalı türev araç sözleşmelerinin üzerinden açık pozisyon alınarak bu strateji ile kısa vadeli sabit getirili yatırım araçlarının üzerinde getiri sağlamayı amaçlamaktadır. Fon net uzun ya da net kısa pozisyon taşıyabilir. Benzer şekilde fon gelişen ve gelişmiş ülke pay senedi piyasalarında stratejiyi izleyebilir.
b) Sabit ve/veya Değişken Getirili Borçlanma Araçları Piyasaları Stratejisi: Fon portföyüne TL cinsi varlıklar ve işlemler olarak; repo, ters repo, Takasbank Para Piyasası, devlet iç borçlanma senetleri, Türkiye de mukim şirketler tarafından ihraç edilen borçlanma araçları, kamu ve/veya özel sektör tarafından ihraç edilen kira sertifikaları ile varlığa dayalı menkul kıymetler, varantlar, sertifikalar ve söz konusu varlıklara ve/veya söz konusu varlıklar üzerinden oluşturulan endekslere dayalı swap işlemleri/sözleşmeleri dahil vadeli işlemler ve/veya opsiyon sözleşmeleri ve yapılandırılmış yatırım araçlarına yatırım yapılabilir. Türk Lirası mevduat yapabilir.
c) Döviz Piyasaları Stratejisi: Fon ülkeler arasındaki makroekonomik beklenti ve faiz farklarına bağlı olarak ilgili ülkelerin para birimlerinde kaldıraçlı olarak kısa ya da uzun pozisyon alabilir, fon ayrıca belirli bir para birimi cinsinden getirisini korumak için döviz ve vadeli işlemler piyasalarında kaldıraçlı pozisyonlar alabilir. Fon portföyünün yönetiminde ve yatırım yapılacak sermaye piyasası araçlarının seçiminde, Tebliğin 4. maddesinde belirtilen varlıklar ve işlemlerden Serbest Şemsiye Fon niteliğine uygun bir portföy oluşturulması esas alınır. Fon, Tebliğ in 25 inci maddesinde yer alan serbest fonlara dair esaslara uyacaktır.
d) Fon gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin USD, EUR, ve yerel para birimi cinsinden ihraç edilmiş olan kamu ve/veya özel sektör borçlanma araçlarına, ortaklık paylarına, kira sertifikalarına, yatırım fonlarına, altın ve diğer kıymetli madenler ile bunlara dayalı olarak ihraç edilen sermaye piyasası araçlarına yatırım yapabilir, uzun veya kısa pozisyon alabilir
e) Fon yurt içi ve yurt dışında kurulmuş, Yatırım Fonları, Serbest Yatırım Fonları, Borsa Yatırım Fonları, Gayrimenkul Yatırım Fonları, Girişim Sermayesi Yatırım Fonları ve Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı paylarına ve Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı paylarına yatırım yapabilecektir.
Yabancı para birimi cinsinden para ve sermaye piyasası araçlarına veya yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına yapılacak yatırım, hiç bir zaman fon toplam değerinin %80 i ve daha fazlası olmayacaktır.
4. Kurucu tarafından, Fon portföyünde yer alabilecek varlık ve işlemler için belirlenmiş asgari ve azami sınırlama bulunmamaktadır.
Fon portföyüne borsaya kote edilmesi şartıyla borsa dışında yurtiçi ve yurtdışı halka arzlardan da menkul kıymet alınabilir.
Tebliğ in 22 nci maddesi çerçevesinde gerçekleştirilen ödünç verme işlemlerinde; fon herhangi bir anda portföyündeki sermaye piyasası araçlarının piyasa değerinin en fazla %50 si tutarındaki sermaye piyasası araçlarını ödünç verebilir.
Borsada işlem görmeyen anonim şirketlerin ortaklık paylarına ve borsada işlem görmeyen borçlanma araçlarına Yönetim Kurulu kararı ile fon toplam değerinin en fazla %10 u oranında yatırım yapılabilir.
Fon un operasyonel işlemleri nedeniyle oluşabilecek likidite ihtiyacının karşılaması amacıyla nakit tutulabilir.
Fon ancak T.C. Merkez Bankası nca alım satımı yapılan para birimleri üzerinden ihraç edilmiş yabancı sermaye piyasası araçlarına yatırım yapabilir.
Tebliğ de yer alan, yatırım fonlarına ilişkin portföy sınırlamalarına tabi değildir.
5. Portföye Borsa İstanbul A.Ş. (BIST) Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nda (VİOP) işlem gören vadeli kontratlar, BIST 100 ve BIST 30 Endeks lerine dahil paylar üzerine yazılan opsiyon sözleşmeleri (yatırım veya koruma amaçlı), varantlar, döviz piyasasındaki dalgalanmalardan yararlanmak amacıyla dövize ve emtiaya dayalı opsiyon, forward/futures finansal vadeli işlem sözleşmeleri, swap ve benzeri türev araçlar dahil edilir.
6. Portföye borsa dışından türev araç ve swap sözleşmesi veya repo-ters repo sözleşmesi dahil edilebilir. Borsa dışı sözleşmeler fonun yatırım stratejisine uygun olarak fon portföyüne dahil edilir. Sözleşmelerin karşı taraflarının yatırım yapılabilir derecelendirme notuna sahip olması, herhangi bir ilişkiden etkilenmeyecek şekilde objektif koşullarda yapılması ve adil bir fiyat içermesi ve fonun fiyat açıklama dönemlerinde gerçeğe uygun değeri üzerinden nakde dönüştürülebilir olması zorunludur.
Ayrıca, borsa dışı türev araç ve swap sözleşmesi veya repo-ters repo sözleşmesi karşı tarafının denetime ve gözetime tabi finansal bir kurum (banka, aracı kurum vb.) olması ve fonun fiyat açıklama dönemlerinde "güvenilir" ve "doğrulanabilir" bir yöntem ile değerlenmesi zorunludur.
7. Fon hesabına kredi alınması mümkündür.
8. Portföye borsa dışından dayanağı endeks olan türev araçlar dahil edilmeyecektir.
9. Portföye dahil edilen yabancı yatırım araçlarını tanıtıcı genel bilgiler: Yabancı borsalarda kote olmuş yabancı şirketlerin hisse ve borçlanma senetlerine ve yabancı ülkelerin ihraç ettiği tahvil ve bonolara da yatırım yapabilir. Portföye dahil edilen yabancı yatırım araçları, ve ikraz senetlerinin seçiminde Yatırım Fonlarına ilişkin Rehber in 4.1.6 ncı ve 4.1.2.2 nci maddelerinde yer alan aşağıdaki esaslara uyulur. Fon, borsada işlem görme şartı hariç olmak üzere Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber in 4.1.2.1. (A) maddesinde belirtilen şartların sağlanması kaydıyla ikraz iştirak senetlerine yatırım yapabilir.
Buna ilaveten, ikraz iştirak senetlerinin; i. Fiyatının veri dağıtım kanalları vasıtasıyla ilan edilmesi, ii. Fonun fiyat açıklama dönemlerinde Finansal Raporlama Tebliği düzenlemeleri çerçevesinde gerçeğe uygun değeri üzerinden nakde dönüştürülebilir nitelikte likidasyona sahip olması, zorunludur.
Yabancı para ve sermaye piyasaları araçları Yatırım Fonlarına ilişkin Rehber in 4.1.6 ıncı maddesinde yer alan aşağıdaki esaslar dahilinde fon portföyüne dahil edilebilir.
Yurt dışında ihraç edilen borçlanma araçlarının ve kira sertifikalarının, tabi olduğu otorite tarafından yetkilendirilmiş bir saklayıcı kuruluş nezdinde saklanması, fiyatının veri dağıtım kanalları vasıtasıyla ilan edilmesi ve fonun fiyat açıklama dönemlerinde Finansal Raporlama Tebliği düzenlemeleri çerçevesinde gerçeğe uygun değeri üzerinden nakde dönüştürülebilecek nitelikte likidasyona sahip olması şartlarıyla, yurt dışında borsa dışından fon portföyüne dahil edilmesi mümkündür.
Fon portföyüne sadece derecelendirmeye tabi tutulmuş yurtdışında ihraç edilen borçlanma araçlarının ve kira sertifikaları alınabilir. İlgili aracın derecesine belirleyen belgeler yönetici nezdinde bulundurulur.
Fon, gelişmekte olan ülkelerde faaliyet gösteren şirketlerin hisse senetlerine, hisse senetlerini temsil eden ADR (American Depository Receipt) veya GDR larına (Global Depository Receipt), yabancı şirketlerin Eurobono larına veya yerel para biriminde çıkartmış oldukları bonolarına, şirket hisseleri üzerine kurulu türev araçlara (örneğin şirket hissesi üzerine kurulu alma veya satma opsiyonu), gelişmiş ve gelişmekte olan piyasalarda çıkartılmış fonlara (örneğin, Brezilya endeksini temsil eden bir yatırım fonu) ve bunların türev araçlarına (örneğin, Brezilya endeksini belli bir fiyattan satma opsiyonu) yatırım yapabilir.
Fona, yurtdışında borsada ve borsa dışından türev araç alınabilir
10. Portföye yalnızca ABD, İngiltere (Birleşik Krallık), İsviçre, Malta, Lüksemburg, Hollanda, Singapur, Hong Kong, Portekiz, Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Ekvator, Mısır, Şili, Endonezya, İsrail, Güney Kore, Singapur, Meksika, Güney Afrika, ,Taç Toprakları (British Crown Dependencies),Kanal Adaları (Channel Islands),Cayman Islands, Venezuela, Vietnam da kurulu yabancı fonların katılma payları dahil edilebilir.
11. A) Yabancı yapılandırılmış yatırım araçlarının; i. Fonun yatırım stratejisine ve risk yapısına uygun olması, ii. Borsada işlem görmesi, iii. İhraççısının ve/veya varsa yatırım aracının, Tebliğ in 32 nci maddesinde belirtilen derecelendirme notuna sahip olması ve derecelendirme notunu içeren belgelerin Yönetici nezdinde bulundurulması, iv. Tabi olduğu otorite tarafından yetkilendirilmiş bir saklayıcı kuruluş nezdinde saklanması, gerekir.
B) Türkiye de ihraç edilmiş yapılandırılmış yatırım araçlarına ilişkin olarak, (A/ii) bendi hariç olmak üzere (A) bendinde belirlenen şartların tamamı aranır. Buna ilaveten, Türkiye de ihraç edilmiş yapılandırılmış yatırım araçlarının; i. İhraç belgesinin Kurulca onaylanmış olması, ii. Fiyatının veri dağıtım kanalları vasıtasıyla ilan edilmesi, iii. Fonun fiyat açıklama dönemlerinde Finansal Raporlama Tebliği düzenlemeleri çerçevesinde gerçeğe uygun değeri üzerinden nakde dönüştürülebilir nitelikte likiditeye sahip olması, zorunludur.
Niteliği itibari ile borçlanma aracı olduğu kabul edilen sermaye piyasası araçlarından, yatırımcı tarafından ödenen bedelin tamamının geri ödeneceği taahhüdünü içeren özellikteki borçlanma araçları fon portföyüne dahil edilebilir.
Komisyon ve Gider Bilgileri
Fon Yönetim Ücreti Oranı ve Giriş-Çıkış Komisyonları
İhraç Sıra Numarası
Fon İçtüzüğünde Yer Alan Yönetim Ücreti Oranı (Günlük) (%)
Fon İçtüzüğündeYer Alan Yönetim Ücreti Oranı (Yıllık) (%)
Uygulanan Yönetim Ücreti Oranı (Günlük) (%)
Uygulanan Yönetim Ücreti Oranı (Yıllık) (%)
Giriş Komisyonu (%)
Giriş Komisyonuna İlişkin Açıklama
Çıkış Komisyonu (%)
Çıkış Komisyonuna İlişkin Açıklama
Performans Ücreti Oranı (%)
0,006849
2,5
0
Bulunmamaktadır
0
Bulunmamaktadır
0
Diğer Hususlar
Açıklama

FON PORTFÖYÜNÜN SAKLANMASI VE FON MALVARLIĞININ AYRILIĞI


1. Fon portföyünde yer alan ve saklamaya konu olabilecek varlıklar Kurulun portföy saklama hizmetine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde Portföy Saklayıcısı nezdinde saklanır.


2. Fon un malvarlığı Kurucu nun ve Portföy Saklayıcısı nın malvarlığından ayrıdır. Fon un malvarlığı, fon hesabına olması şartıyla kredi almak, türev araç işlemleri veya fon adına taraf olunan benzer nitelikteki işlemlerde bulunmak haricinde teminat gösterilemez ve rehnedilemez. Fon malvarlığı Kurucunun ve Portföy Saklayıcısının yönetiminin veya denetiminin kamu kurumlarına devredilmesi halinde dahi başka bir amaçla tasarruf edilemez, kamu alacaklarının tahsili amacı da dahil olmak üzere haczedilemez, üzerine ihtiyati tedbir konulamaz ve iflas masasına dahil edilemez.



FON UN SONA ERMESİ VE FON VARLIĞININ TASFİYESİ

Fon, Tebliğ in 28. maddesi, 29. maddesi ve Rehber in 11. maddesi hükümleri çerçevesinde sona erer ve tasfiye edilir.



BIST'te yer alan şirketler ile ilgili KAP gelişmelerini, KAP haberlerini bu sayfadan takip edebilirsiniz. Datalar Matriks'ten alınmakta ve gecikmeli olarak sayfalara yansımaktadır. Sayfadaki içerikler bilgilendirme amacı taşır, yatırım tavsiyesi değildir.

KAP NEDİR?

KAP, yani Kamuyu Aydınlatma Platformu sermaye piyasası ve Borsa mevzuatı uyarınca kamuya açıklanması gerekli bildirimlerin iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik sistemdir.


  • ALTIN GRAM - TL 3027,21 -0,01%
  • ALTIN ONS 2748,05 -0,03%
  • BIST 100 8838,6 0%
  • DOLAR/JAPON YENI 151,895 0,554%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,3821 0,02352%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 95,75 -0,8309%
  • DOLAR/TURK LIRASI 34,2632 0,0239%
  • EURO/DOLAR 1,08 0,0009%
  • EURO/TURK LIRASI 37,0339 0,0628%
  • STERLIN/DOLAR 1,29821 -0,00039%
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL