DOLAR
38,58
0,34%
DOLAR
EURO
43,58
0,38%
EURO
GRAM ALTIN
4020,42
0,44%
GRAM ALTIN
BIST 100
9167,58
0,98%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Şişecam 3 ülkedeki 114 milyon dolarlık yatırımını duyurdu

Şişecam, Türkiye, İtalya ve Bulgaristan’da 114 milyon dolar yatırım yapacak.

01 Mart 2024 | 20:52
Şişecam 3 ülkedeki 114 milyon dolarlık yatırımını duyurdu

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Şişecam, Türkiye, İtalya ve Bulgaristan'da toplam kapasitesi 20 milyon metrekareye yaklaşan üç yeni kaplamalı cam hattı yatırımı kararını duyurdu. 3 yeni hat için toplam 114 milyon dolar yatırım yapılacak.

Yatırım planı, Şişecam’ın Tarsus'ta inşaatı devam eden düz cam tesisi ile Kuzey İtalya ve Bulgaristan'daki düz cam tesislerini içeriyor.

Şişecam bu yatırımlarla düz cam sektöründe artan kaplamalı cam ihtiyacını karşılamayı, geliştirilmiş operasyonel verimlilik ve genişletilmiş ürün yelpazesiyle rekabet gücünü sürdürmeyi ve üretim hacmindeki katma değerli ürün payını artırarak tüm paydaşlarına artı değer katmayı amaçlıyor.

2025'te faaliyete geçmesi planlanan bu yatırımlar kapsamında Tarsus’ta inşası devam eden düz cam üretim tesisine yıllık 7 milyon metrekare kapasiteli bir kaplamalı cam hattı yatırımı yapılacak.

Kuzey İtalya'daki düz cam tesisine yıllık 6,5 milyon metrekare kapasiteli, Bulgaristan'daki düz cam tesisine ise yıllık 6 milyon metrekare kapasiteli bir kaplamalı cam hattı yatırımı gerçekleştirecek.

Yeni kaplamalı hatların hayata geçmesi ile Şişecam'ın cam kaplama hatlarının sayısı dünya genelinde yediye ulaşacak.

YATIRIMLARIN SONUCUNDA

Bu yatırımların sonucunda Şişecam'ın şu an 4 farklı hatta ortalama ürün karışımı ile 22 milyon metrekare olan kaplamalı cam kapasitesinin yaklaşık iki kat büyüyerek 42 milyon metrekareye çıkarılması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Ahmet Kırman, “Yaptıkları her bir akılcı yatırım kararıyla kendilerine yeni güç ve yetenekler kazandırdıklarını belirterek, "Düz cam sektöründe artan kaplamalı cam ihtiyacını karşılamak üzere aldığımız bu yatırım kararı Şişecam'ın kaplamalı cam üretim kapasitesini neredeyse ikiye katlayacak. Türkiye’deki mimari camlar pazarında liderliğimizi sağlamlaştırırken, Amerika da dahil olmak üzere global pazarda daha geniş bir müşteri ağına, daha yüksek rekabet gücüyle ulaşılabilmemizi kolaylaştıracak. Katma değerli ürünlerin toplam üretim hacmimiz içindeki payının ve ürün portföyümüzün geliştirilmesini sağlayacak bu yatırımlar ayrıca Şişecam’ın tedarik ağını daha esnek yönetmesine ve operasyonel süreç verimliliğini artırmasına da katkı sunacak." değerlendirmesinde bulundu.

0

  • ALTIN GRAM - TL 4020,42 0,44%
  • ALTIN ONS 3241,55 0,11%
  • BIST 100 9167,58 0,98%
  • DOLAR/JAPON YENI 144,954 -0,307%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,38185 -0,26704%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 82,75 1,3444%
  • DOLAR/TURK LIRASI 38,577 0,3358%
  • EURO/DOLAR 1,1304 0,1165%
  • EURO/TURK LIRASI 43,5814 0,3824%
  • STERLIN/DOLAR 1,32695 -0,06402%
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL