Türkiye’nin geleneksel ürünlerinden olan bulgur, vegan yemek kültürünün giderek yayıldığı Avrupa’yı fethetmeye hazırlanıyor.
ARAM EKİN DURAN
[email protected]
Mardinli ipek Bulgur, bulguru bir ihracat markası yapmak için harekete geçti. ipek Bulgur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faysal Sun, “Mart ayında Almanya’nın Hannover kentinde ofis ve showroom açacağız. Amacımız 2018’de Avrupa’ya 5 bin ton bulgur satmak” diyor.
Yıllık 70 bin tonluk üretimiyle Türkiye’nin en büyük bulgur üreticisi olan Mardinli İpek Bulgur, gözünü Batı pazarlarına dikti. Bugüne kadar yıllık üretiminin yüzde 55’ini Ortadoğu ve Körfez ülkelerine ihraç eden şirket, 2018’den itibaren başta Almanya olmak üzere vegan yemek kültürünün geliştiği Avrupa ülkelerine odaklanacak.
İpek Bulgur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faysal Sun, “Avrupa, bulguru yeni yeni keşfediyor. Almanya’nın Hannover kentinde Mart 2018’de ofis ve showroom açacağız. Amacımız gelecek yıl Avrupa’ya 5 bin ton bulgur satmak” diyor.
20 ÜLKEYE İHRACAT
Türkiye dünyanın en büyük bulgur üreticisi ve bulgur Mardin’in en önemli tarım ürünü konumunda. Bugün Mardin’de 15 bulgur fabrikası bulunuyor. Türkiye’deki yıllık toplam 1 milyon tonluk bulgur üretiminin yüzde 25’ini, 250 bin tonluk ihracatın ise yüzde 35’ini tek başına Mardin sağlıyor.
Mardinli İpek Bulgur ise yıllık 70 bin tonluk üretimi ve 40 bin tonluk ihracatıyla Türkiye’nin en büyük bulgur üreticisi ve ihracatçısı konumunda bulunuyor. İpek Bulgur, 20 ülkeye ihracat yapıyor.
İpek Bulgur’un ihracatında en büyük payı 35 bin ton ile Irak, Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan gibi Ortadoğu ülkeleri alıyor. Aynı zamanda Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği Başkanı da olan Faysal Sun, yurtiçinde pazar paylarını büyütmek için yeni ürünler geliştirmeye önem verirken yurtdışında da yeni pazarlar aradıklarını söylüyor.
Faysal Sun, günlük 500 ton üretim kapasitesi ve toplam 34 bin metrekare alana kurulu fabrikalarıyla Türkiye’nin en büyük bulgur üretim tesisine sahip olduklarını dile getiriyor. Sun, Ortadoğu’daki sıkıntılar nedeniyle 2016’da yüzde 25 kapasiteyle çalışmalarına rağmen 30 milyon TL ciroya ulaştıklarını, 2017 hedeflerinin ise 40 milyon TL ciroya ulaşmak olduğunu belirtiyor.
EN BÜYÜK ÜRETİCİ
Faysal Sun, geleceğe ilişkin planlarıyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Yeni dönemde hedefimizde Avrupa var. Vegan yemek kültürünün giderek arttığı Avrupa, bulguru yeni yeni keşfediyor. Mardin bulguru, kalite ve lezzet açısından kıyas kabul etmeyecek bir değerde.
Biz İpek Bulgur olarak bu değeri Avrupa’ya taşımakta kararlıyız. Almanya’nın Hannover kenti yakınlarındaki depolama alanımızla tüm Avrupa’daki dağıtımcılara ürün sağlıyoruz. Buradaki 1,5 milyon Euro yatırım yaptığımız yeni depolama alanı, ofis ve showroom Mart 2018 itibarıyla hizmete açılacak. Zaman içinde pazarlama ağına daha fazla yatırım yaparak daha çok tüketiciye ulaşmak istiyoruz.”
'BULGUR EVLERİ' KURACAK
İpek Bulgur, yurtiçindeki bulgur tüketimini artırmak amacıyla, üç büyük kentte Türkiye'de yapılan 50 çeşit bulgur yemeğinin misafirlere sunulacağı 'Bulgur Evleri' açmaya hazırlanıyor.
2018-2019 döneminde pilot bölge olarak seçilen İstanbul, Ankara ve İzmir'de Bulgur Evleri'ni hayata geçireceklerini belirten Faysal Sun, "Bu restoranlar yerli tüketiciye hizmet vereceği gibi yabancı turistler için de farklı yemek kültürleriyle tanışacakları yerler olacak. Pilot bölgelerde başarıya ulaşırsak tıpkı çiğköfte dükkânları gibi zincir haline getirmek istiyoruz” diyor.
ARAM EKİN DURAN
[email protected]
Mardinli ipek Bulgur, bulguru bir ihracat markası yapmak için harekete geçti. ipek Bulgur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faysal Sun, “Mart ayında Almanya’nın Hannover kentinde ofis ve showroom açacağız. Amacımız 2018’de Avrupa’ya 5 bin ton bulgur satmak” diyor.
Yıllık 70 bin tonluk üretimiyle Türkiye’nin en büyük bulgur üreticisi olan Mardinli İpek Bulgur, gözünü Batı pazarlarına dikti. Bugüne kadar yıllık üretiminin yüzde 55’ini Ortadoğu ve Körfez ülkelerine ihraç eden şirket, 2018’den itibaren başta Almanya olmak üzere vegan yemek kültürünün geliştiği Avrupa ülkelerine odaklanacak.
İpek Bulgur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faysal Sun, “Avrupa, bulguru yeni yeni keşfediyor. Almanya’nın Hannover kentinde Mart 2018’de ofis ve showroom açacağız. Amacımız gelecek yıl Avrupa’ya 5 bin ton bulgur satmak” diyor.
20 ÜLKEYE İHRACAT
Türkiye dünyanın en büyük bulgur üreticisi ve bulgur Mardin’in en önemli tarım ürünü konumunda. Bugün Mardin’de 15 bulgur fabrikası bulunuyor. Türkiye’deki yıllık toplam 1 milyon tonluk bulgur üretiminin yüzde 25’ini, 250 bin tonluk ihracatın ise yüzde 35’ini tek başına Mardin sağlıyor.
Mardinli İpek Bulgur ise yıllık 70 bin tonluk üretimi ve 40 bin tonluk ihracatıyla Türkiye’nin en büyük bulgur üreticisi ve ihracatçısı konumunda bulunuyor. İpek Bulgur, 20 ülkeye ihracat yapıyor.
İpek Bulgur’un ihracatında en büyük payı 35 bin ton ile Irak, Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan gibi Ortadoğu ülkeleri alıyor. Aynı zamanda Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği Başkanı da olan Faysal Sun, yurtiçinde pazar paylarını büyütmek için yeni ürünler geliştirmeye önem verirken yurtdışında da yeni pazarlar aradıklarını söylüyor.
Faysal Sun, günlük 500 ton üretim kapasitesi ve toplam 34 bin metrekare alana kurulu fabrikalarıyla Türkiye’nin en büyük bulgur üretim tesisine sahip olduklarını dile getiriyor. Sun, Ortadoğu’daki sıkıntılar nedeniyle 2016’da yüzde 25 kapasiteyle çalışmalarına rağmen 30 milyon TL ciroya ulaştıklarını, 2017 hedeflerinin ise 40 milyon TL ciroya ulaşmak olduğunu belirtiyor.
EN BÜYÜK ÜRETİCİ
Faysal Sun, geleceğe ilişkin planlarıyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Yeni dönemde hedefimizde Avrupa var. Vegan yemek kültürünün giderek arttığı Avrupa, bulguru yeni yeni keşfediyor. Mardin bulguru, kalite ve lezzet açısından kıyas kabul etmeyecek bir değerde.
Biz İpek Bulgur olarak bu değeri Avrupa’ya taşımakta kararlıyız. Almanya’nın Hannover kenti yakınlarındaki depolama alanımızla tüm Avrupa’daki dağıtımcılara ürün sağlıyoruz. Buradaki 1,5 milyon Euro yatırım yaptığımız yeni depolama alanı, ofis ve showroom Mart 2018 itibarıyla hizmete açılacak. Zaman içinde pazarlama ağına daha fazla yatırım yaparak daha çok tüketiciye ulaşmak istiyoruz.”
'BULGUR EVLERİ' KURACAK
İpek Bulgur, yurtiçindeki bulgur tüketimini artırmak amacıyla, üç büyük kentte Türkiye'de yapılan 50 çeşit bulgur yemeğinin misafirlere sunulacağı 'Bulgur Evleri' açmaya hazırlanıyor.
2018-2019 döneminde pilot bölge olarak seçilen İstanbul, Ankara ve İzmir'de Bulgur Evleri'ni hayata geçireceklerini belirten Faysal Sun, "Bu restoranlar yerli tüketiciye hizmet vereceği gibi yabancı turistler için de farklı yemek kültürleriyle tanışacakları yerler olacak. Pilot bölgelerde başarıya ulaşırsak tıpkı çiğköfte dükkânları gibi zincir haline getirmek istiyoruz” diyor.