Teknoloji yazılımı ve yönetimi hizmeti sunan Kafein Teknoloji, rotasını yurtdışına çevirdi. Kafein Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kalyoncu, ''Hollanda, İngiltere, ABD ve Ortadoğu'da yurtdışı ofisleri açacağız'' diyor. Kalyoncu, yeni şirket satin almalarına da sıcak baktıklarını söylüyor.
31 Mart - 13 Nisan 2024 tarihli sayıdan
Halka açık teknoloji şirketi Kafein Teknoloji, 800'den fazla çalışanı ile telekom, bankacılık, turizm, hizmet, perakende ve sigortacılık sektörlerinde lokal ve global müşterilere teknoloji yazılımı ve yönetimi alanındaki ihtiyaçlarına cevap veriyor. 2023 yılının üçüncü çeyreğini 536 milyon TL ciro ile kapayan şirket, her yıl ortalama yüzde 50 büyüyor.
Şirket 2024 yılında da enflasyonun en az yüzde 10 üzerinde büyüme hedefliyor.
Şu anda Hollanda ve Portekiz'e hizmet ihracatı yaptıklarını söyleyen Kafein Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kalyoncu, orta ve uzun vadede Hollanda, İngiltere, Amerika ve Ortadoğu'da yurtdışı ofisleri açmayı planladıklarını belirtiyor.
2022'de, yüzde 51 bağlı ortaklıkları Karmasis Bilişim ile ileri teknoloji ürünleri ve deneyimini Azerbaycan pazarına taşıdıklarını ve ilk yurtdışı şirketini Karmasis Azerbaycan MMC'yi Bakü'de kurduklarını anlatan Kalyoncu, 2023 itibarıyla Türki Cumhuriyetler'den ilk siparişlerini almaya başladıklarını ifade ediyor. Kalyoncu, bu gelişmelerle birlikte yurtdışı gelirlerinin ilerleyen dönemlerde ciroya daha fazla katkısı olmasını beklediklerini vurguluyor.
YENİ AR-GE ÇALIŞMALARI
22,5 milyon TL toplam AR-GE bütçesi ve 10,1 milyon TL AR-GE giderlerinin bulunduğunu söyleyen Kalyoncu, 2024 yılında hassas bilgilerin güvenliğini sağlamak üzere tasarlanan, gelişmiş tehdit tespiti ve önleme odaklı bir yaklaşım sağlayan API Güvenlik Çözümü ve veri yönetimi ve uyumluluk konusunda üst düzey kontrol ve güvenilirlik sunan bir veri yönetimi çözümü olan DataFocus ürünleri üzerinde çalıştıklarını kaydediyor.
Son yıllarda hem iştirak yatırımları hem de kendi şirket içi yapılanmaları olan All-in Cyber aracılığıyla önemli bir büyüme gösterdikleri siber güvenlik konusunda 2024'te bulut, uygulama ve operasyonel teknoloji güvenliği alanlarında ilerlemeyi stratejik birer hedef olarak belirlediklerini anlatan Kalyoncu, “Kendi geliştirdiğimiz siber güvenlik yazılımı olan APIFORT'un kullanımının yaygınlaştırılmasını önceliklendirdik.
Yaklaşık 30 milyon TL ciroya ulaşan siber güvenlik gelirimizin önümüzdeki dönemde de yükselen bir performans kaydetmesini bekliyoruz" diyor.
200 milyon TL nakti var
Finansal yatırımlarını büyüme potansiyeli gördükleri, ürün ve hizmetleri olan trend teknolojilerde faaliyet gösteren, çapraz satış kanalları oluşturarak karşılıklı sinerji yaratabilecekleri iştiraklerden yana değerlendirdiklerini söyleyen Kalyoncu, şöyle devam ediyor: “Yaptığımız son başarılı finansal yatırımlarımızdan gelen 200 milyon TL bir nakit kaynağımız mevcut.
Yatırım alanlarımız yaygınlığı çok fazla ama rekabeti o kadar fazla olmayan iş ortaklıklarına yönelik firmalar olabileceği gibi, IOT, AI, bulut hizmetleri, siber güvenlik alanlarında bizleri hızla yukarılara taşıyacak ve ihracatımıza destek olacak ürünlere sahip firmalar da olabilir.”