Genç yöneticilerin iş dünyasındaki yükselişi sürüyor. Birçoğu kariyer basamaklarına öğrencilik yıllarında atılan ve bugün şirketlerin tepe noktası CEO'luk koltuğunda oturan genç yöneticiler, dijitalleşmenin getirdiği hızla başarı hikayesi yazmaya devam ediyorlar.
SİBEL ATİK
[email protected]
Üstelik e-ticaretten gayrimenkule, tekstilden gıda sektörüne kadar pek çok alanda CEO'luk koltuğuna oturan genç yöneticilerin yaş ortalaması da düşüyor. En büyük bin şirketin yaklaşık yüzde 30'unda 25-35 yaş aralığında en az bir yönetici bulunuyor.
Tabloları görmek için görsellere tıklayın.
Ekonomist olarak yaptığımız 40 yaş altı 40 CEO araştırması da bu eğilimi doğruluyor. 40 genç CEO'nun sıralandığı listemizde 19 yönetici35 yaşın altında. Yaş ortalamasının 34,7olduğu listedeki 40 isim yaklaşık 30 milyar TL'lik ciroyu yönetiyor.
ABD'den başlayıp dünyaya yayılan Facebook, Spotify, Shopify, Snap, AirBnB gibi girişimler bugün milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. Üstelik her biri 40 yaş altı yöneticilerin kaptanlığında bugünkü noktaya geldi. ABD'de tohumları atılan ve dünya genelinde yayılan dijital dönüşüm rüzgârını tetikleyen bu dalga, Türk iş dünyasında da yönetim kadrosunu gençleştirmeye devam ediyor.
Teknolojik gelişmelerin hızı, değişen yaşam tarzları, Y kuşağının farklılaşan ihtiyaçları, kişiselleştirilmiş ürün ve hizmet ihtiyacındaki artış iş dünyasında genç CEO'ların kendilerine daha fazla yer açmalarına kapı aralıyor. Bu etkiyle e-tica-ret girişimleri bir yana perakendeden gayrimenkule, tekstilden gıda sektörüne kadar pek çok alanda CEO'luk koltuğunu yeni nesil kuşaklara emanet eden şirketlerin sayısı artıyor.
YAŞ ORTALAMASI DÜŞÜYOR
Sadece aile şirketleri değil, girişimciler ve profesyonel yöneticilerin de iş hayatında tırmandıkları en tepe koltuklarda yaş ortalaması hızla düşüyor. Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği'nin (GYİAD) paylaştığı bilgiye göre yaş ortalaması 40'ın da altına iniyor.
GYİAD'ın verdiği bilgiye göre, en büyük bin şirketin yaklaşık yüzde 30'unda 25-35 yaş aralığında en az bir yönetici bulunuyor. Ekonomist olarak yaptığımız 40 yaş altı 40 CEO araştırması da bu eğilimi doğruluyor.
En son 2016 yılında yayımladığımız listemizde 16 isim 35 yaşın altındayken, bu yılki listemizde 19 yönetici 35 yaşın altında. Yine listedeki 40 ismin ortalama yaşı 34,7 ve yönettikleri ciro ise 2017 yılı rakamlarına göre 29,9 milyar TL. Bu gençlerin şirketlerinde ise yaklaşık 83 bin personel çalışıyor. Yaptığımız listede son iki yıl içinde yaşanan değişim, gençlik rüzgarının güçlü esmeye ve yaş ortalamasının düşmeye devam edeceğini gösteriyor.
YENİ GİRİŞİMLER GELİYOR
Son listede önceki listeye göre önemli değişimlerin yaşandığı da görülüyor. Bir önceki araştırmaya göre listenin yarısındaki isimler yenilendi. Kimi yaş haddinden, kimi de görev değişikliği nedeniyle listemizin dışında kaldı. Dikkat çekici bir gelişme ise yeni girişimler ve e-ticaret alanında yaşanıyor. Başarılarını kanıtlamaya başlayan bu isimlerden bazıları listemizde yerini aldı.
Birçoğu ciro paylaşmadığı için listemize giremezken, ciro paylaşan isimler ise her ne kadar bugün son sıralarda yer alsalar da önümüzdeki dönem yukarı basamakların güçlü adayları olarak öne çıkıyorlar.
Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Başkanı Yiğit Savcı, iş hayatında genç yöneticilerin sayısında günden güne artış yaşandığını ifade ediyor. Savcı, gençlerin teknolojiyle olan yakın ilişkileri ve teknoloji kullanımına olan yatkınlıklarının bu artışta büyük rolü olduğunu söylüyor.
Öte yandan genç yöneticilerin önünde duran bariyerlere de dikkat çeken Savcı, sözlerine şöyle devam ediyor: "Teknolojinin içinde doğan gençlerin olaylara bakışları ve yorumlamaları zaman zaman farklı olabiliyor. Bu da kuşak çatışması gibi istenmeyen durumları beraberinde getirebiliyor.
Ayrıca kadınlar da iş hayatında çeşitli ayrımcı yaklaşımlara maruz kalabiliyor. Bu nedenle kariyer gelişimleri görünmez bariyerlere takılıp yavaşlayabiliyor. Bu da genç yöneticilerin önünde duran bariyerlerden biri."
KADINLAR BARİYERİ AŞIYOR
Yiğit Savcı, kadın ve genç yönetici olmanın önünde duran engeller konusunda pek haksız sayılmaz. OECD ülkeleri arasında kadınların iş hayatında en az yer aldığı ülkelerden biriyiz. Bu durum çalışma politikaları ve sosyal gerçeklerle açıklanabilir. Ancak koşullar ne olursa olsun, sebat ve azimle altından kalkılamayacak hiçbir sorunun olmadığını kanıtlayan isimler de var.
Örneğin Banu Sürek, bunu kanıtlayan isimlerden biri. Sürek, geçen yıl henüz 39 yaşında iken Index Bilgi-sayar'ın genel müdürlük koltuğuna oturdu. Bir profesyonel olarak bu başarıya nasıl koştuğunu anlatan Sürek, kariyer yolculuğundaki önemli dönemeçleri şu sözlerle özetliyor: "Kariyerimdeki en önemli aşamaları konfor alanından çıktığımda kaydettim. Hiçbir zaman yeni görev ve sorumluluklarla ilgili olarak daha önce denenmediği için kabul görmeyeceği düşüncesine kapılmadım.
Kalben ve fikren kabul ettiğim her konuda ısrarcı ve takipçi oldum. İşin tanımından çok sonuca etkisini önemsedim. Bu anlamda, uzun yıllar boyunca görev başlığımda olmamasına rağmen operasyona hakim olmamı sağlayan, dolayısıyla işe pozitif katkısı olan birçok proje ve alanda çalıştığımı söyleyebilirim. Tüm bu etkenler kariyer yolculuğumu şekillendiren faktörler oldu."
İŞ HAYATINA ERKEN ATILDILAR
Kariyer yolunda tereddütsüz yürüyen isimlerden biri de Dilara Altınkılıç Kutmangil. 1992 yılında Birol Altınkılıç tarafından kurulan ve bugün ikinci neslin görev yaptığı Altınkılıç Grup bünyesinde yer alan Detay Gıda'nın CEO'su Kutmangil, bu göreve 24 yaşında geldi.
Erken yaşlarda iş hayatına atıldığını ve bunun getirdiği tecrübeyle önemli işlere imza attığını söyleyen Kutmangil, "Erken işe başlamak kariyer yolumda önemli katkılar sundu. Fakat genç bir kadın olarak yaşça sizden büyük yöneticilerle çalışmaya başladığınızda kendinizi ispatlamak için ekstra bir çaba sarf etmeniz gerekiyor. Bu da aşılması gereken büyük bir zorluk" diyor.
Erken yaşta iş hayatına atılmak genç yöneticiler için büyük bir avantaj olarak öne çıkıyor. Listemizin ilk sırasında yer alan Enka İcra Kurulu Başkanı Mehmet Tara'nın 10 milyar TL'lik bir devin kaptanlığını beşyıldır başarıyla sürdürüyor olmasının altında da erken işe atılmasının önemli payı var.
Henüz 34 yaşında olan Tara, 30 bin kişilik bir ekibi yönetiyor. Suudi Arabistan'a henüz üç aylıkken ailecek gittiklerini ve uzunca bir süre orada kaldıklarını anlatan Tara, konuşmasını şöyle sürdürüyor: "Hem yurtiçi hem de yurtdışı projeler için yapılan seyahatlere çocukluktan beri katılmışımdır.
Aynı şekilde oğlum da doğar doğmaz Moskova'ya geldi ve bir yıldan fazla orada kaldı. Şimdi de zaman zaman benimle şantiyelere geliyor. Bu gerçekten insana bazı şeyleri daha erken yaşta düşünmeyi ve zamanla pişmesi gereken konuları erken yaşta içselleştirmeyi sağlıyor."
YAZ TATİLLERİNDE ÇALIŞTI
Çocuk yaşta iş hayatına atılan ve bugün 35 yaşında olan Kazım Köseoğlu da bu deneyimin önemine işaret ediyor. Şevket Sabancı'nın torunu ve Esas Gayrimenkul'ün CEO'su olan Kazım Köseoğlu'nun kariyer yolculuğu öğrencilik yıllarında başladı. Lise üçüncü sınıfta iken yaz tatilinde City Farm'ın deposunda çalışan Köseoğlu, bir yaz tatilinde ise Metrocity'deki Teknosa'nın satış katında görev yaptı.
Bunların kendisine önemli katkısı olduğunu aktaran Köseoğlu, genç yönetici olmanın avantajlarını şöyle anlatıyor: "Yeniliklere açık olmak, dinamik ve heyecanlı, teknolojiye yatkın olmak ve değişimlere kolay uyum sağlayabilmek önemli avantajlar. Genç ekip ile çalışıyorsanız empati kurabilme yeteneğine ve tüm bu belirttiğim özelliklerle beraber daha iyi yönetim becerisine sahip olursunuz. Dezavantajları ise bazen hızlı karar almak olabiliyor."
RİSK VE BAŞARI
Fahrettin Ulusoy'un kurucusu olduğu Ulusoy Un'un CEO'su Eren Günhan Ulusoy ise 2010 yılından beri bu görevde. 1,8 milyar TL cirolu şirketin tepe yönetiminde olan Ulusoy, tecrübenin genç yöneticilerde yaşlı yöneticilere nazaran daha sınırlı seviyelerde olabileceğini fakat dijital çağda yeniliklere daha hızlı adapte olabilme ve dinamizmin artık daha önemli olduğunu belirtiyor.
Bir işe başlamadan önce risk hesaplarını yapıp girişimde bulunmaktan çekinmemek gerektiğini söyleyen Ulusoy, bilgi ve tecrübeye güvenip, risk hesabını doğru yaparak kararlar almanın başarıya giden yol olduğunu kaydediyor. Gayrimenkul sektöründe markalaşmanın önemli isimlerinden Nef CEO'su Erden Timur ise listemizde hızlı yükselenlerden. Gayrimenkul sektörünün son dönemde yaşadığı zorlukları aşıp cirosunu 1,5 milyar TL'ye taşıyan Timur, 2010 yılında kendi girişimleriyle kurduğu Nef'i patentli işlerle büyüttü. Şimdilerde New York, Londra ve Berlin gibi şehirlerde projeler geliştirmeye hazırlanan Timur, başarıda ekip çalışmasına inanıyor.
LİSTENİN EN GENCİ
Bu yıl listemize giren 27 yaşındaki Darda-nel Önentaş Genel Müdürü Mehmet Önen, şirketin yaşadığı mali sıkıntılara yakından tanık olarak önemli tecrübeler edinmiş bir yönetici.
Çocukluğundan beri babası Niyazi Bey ile çok sayıda iş toplantısına katıldığını aktaran Önen, sözlerine şöyle devam ediyor: "Ailem ile geçirdiğim süreçte hiç bir üst yönetimin para ile elde edemeyeceği, krizlerde ve nakit sıkışıklığında şirket nasıl yönetilir üzerine çok ciddi tecrübelerim oldu. Eğer nakit akışı bir kristal top ise o kristal topu düşürmeden üretime nasıl devam edilmesi gerektiğini öğrendim.
CEO konumuna gelirken omuzlarıma ciddi bir sorumluluk verildi. Günlük operasyonlarıma hiç karışılmaz iken, aylık ve çeyreksel bazda yürüttüğüm işlerin hesabını verdim."
Listemize yeni katılan isimlerden bir diğeri ise Sera Grup CEO'su Ozan Şener. Başarılı bir profesyonel olan TAV CEO'su Sani Şener'in oğlu olan Ozan Şener, gayrimenkul, turizm ve grubun diğer iştiraklerinin yöneticiliğini yapıyor. Babasının rehberliğinde yöneticiliğe adım atan ve 2 bin 500 kişilik bir grubun kaptanlığını yapan Şener, hızlı kararlar almayı sevdiğini söylüyor.
SİBEL ATİK
[email protected]
Üstelik e-ticaretten gayrimenkule, tekstilden gıda sektörüne kadar pek çok alanda CEO'luk koltuğuna oturan genç yöneticilerin yaş ortalaması da düşüyor. En büyük bin şirketin yaklaşık yüzde 30'unda 25-35 yaş aralığında en az bir yönetici bulunuyor.
Tabloları görmek için görsellere tıklayın.
ABD'den başlayıp dünyaya yayılan Facebook, Spotify, Shopify, Snap, AirBnB gibi girişimler bugün milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. Üstelik her biri 40 yaş altı yöneticilerin kaptanlığında bugünkü noktaya geldi. ABD'de tohumları atılan ve dünya genelinde yayılan dijital dönüşüm rüzgârını tetikleyen bu dalga, Türk iş dünyasında da yönetim kadrosunu gençleştirmeye devam ediyor.
Teknolojik gelişmelerin hızı, değişen yaşam tarzları, Y kuşağının farklılaşan ihtiyaçları, kişiselleştirilmiş ürün ve hizmet ihtiyacındaki artış iş dünyasında genç CEO'ların kendilerine daha fazla yer açmalarına kapı aralıyor. Bu etkiyle e-tica-ret girişimleri bir yana perakendeden gayrimenkule, tekstilden gıda sektörüne kadar pek çok alanda CEO'luk koltuğunu yeni nesil kuşaklara emanet eden şirketlerin sayısı artıyor.
YAŞ ORTALAMASI DÜŞÜYOR
Sadece aile şirketleri değil, girişimciler ve profesyonel yöneticilerin de iş hayatında tırmandıkları en tepe koltuklarda yaş ortalaması hızla düşüyor. Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği'nin (GYİAD) paylaştığı bilgiye göre yaş ortalaması 40'ın da altına iniyor.
GYİAD'ın verdiği bilgiye göre, en büyük bin şirketin yaklaşık yüzde 30'unda 25-35 yaş aralığında en az bir yönetici bulunuyor. Ekonomist olarak yaptığımız 40 yaş altı 40 CEO araştırması da bu eğilimi doğruluyor.
En son 2016 yılında yayımladığımız listemizde 16 isim 35 yaşın altındayken, bu yılki listemizde 19 yönetici 35 yaşın altında. Yine listedeki 40 ismin ortalama yaşı 34,7 ve yönettikleri ciro ise 2017 yılı rakamlarına göre 29,9 milyar TL. Bu gençlerin şirketlerinde ise yaklaşık 83 bin personel çalışıyor. Yaptığımız listede son iki yıl içinde yaşanan değişim, gençlik rüzgarının güçlü esmeye ve yaş ortalamasının düşmeye devam edeceğini gösteriyor.
YENİ GİRİŞİMLER GELİYOR
Son listede önceki listeye göre önemli değişimlerin yaşandığı da görülüyor. Bir önceki araştırmaya göre listenin yarısındaki isimler yenilendi. Kimi yaş haddinden, kimi de görev değişikliği nedeniyle listemizin dışında kaldı. Dikkat çekici bir gelişme ise yeni girişimler ve e-ticaret alanında yaşanıyor. Başarılarını kanıtlamaya başlayan bu isimlerden bazıları listemizde yerini aldı.
Birçoğu ciro paylaşmadığı için listemize giremezken, ciro paylaşan isimler ise her ne kadar bugün son sıralarda yer alsalar da önümüzdeki dönem yukarı basamakların güçlü adayları olarak öne çıkıyorlar.
Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Başkanı Yiğit Savcı, iş hayatında genç yöneticilerin sayısında günden güne artış yaşandığını ifade ediyor. Savcı, gençlerin teknolojiyle olan yakın ilişkileri ve teknoloji kullanımına olan yatkınlıklarının bu artışta büyük rolü olduğunu söylüyor.
Öte yandan genç yöneticilerin önünde duran bariyerlere de dikkat çeken Savcı, sözlerine şöyle devam ediyor: "Teknolojinin içinde doğan gençlerin olaylara bakışları ve yorumlamaları zaman zaman farklı olabiliyor. Bu da kuşak çatışması gibi istenmeyen durumları beraberinde getirebiliyor.
Ayrıca kadınlar da iş hayatında çeşitli ayrımcı yaklaşımlara maruz kalabiliyor. Bu nedenle kariyer gelişimleri görünmez bariyerlere takılıp yavaşlayabiliyor. Bu da genç yöneticilerin önünde duran bariyerlerden biri."
KADINLAR BARİYERİ AŞIYOR
Yiğit Savcı, kadın ve genç yönetici olmanın önünde duran engeller konusunda pek haksız sayılmaz. OECD ülkeleri arasında kadınların iş hayatında en az yer aldığı ülkelerden biriyiz. Bu durum çalışma politikaları ve sosyal gerçeklerle açıklanabilir. Ancak koşullar ne olursa olsun, sebat ve azimle altından kalkılamayacak hiçbir sorunun olmadığını kanıtlayan isimler de var.
Örneğin Banu Sürek, bunu kanıtlayan isimlerden biri. Sürek, geçen yıl henüz 39 yaşında iken Index Bilgi-sayar'ın genel müdürlük koltuğuna oturdu. Bir profesyonel olarak bu başarıya nasıl koştuğunu anlatan Sürek, kariyer yolculuğundaki önemli dönemeçleri şu sözlerle özetliyor: "Kariyerimdeki en önemli aşamaları konfor alanından çıktığımda kaydettim. Hiçbir zaman yeni görev ve sorumluluklarla ilgili olarak daha önce denenmediği için kabul görmeyeceği düşüncesine kapılmadım.
Kalben ve fikren kabul ettiğim her konuda ısrarcı ve takipçi oldum. İşin tanımından çok sonuca etkisini önemsedim. Bu anlamda, uzun yıllar boyunca görev başlığımda olmamasına rağmen operasyona hakim olmamı sağlayan, dolayısıyla işe pozitif katkısı olan birçok proje ve alanda çalıştığımı söyleyebilirim. Tüm bu etkenler kariyer yolculuğumu şekillendiren faktörler oldu."
İŞ HAYATINA ERKEN ATILDILAR
Kariyer yolunda tereddütsüz yürüyen isimlerden biri de Dilara Altınkılıç Kutmangil. 1992 yılında Birol Altınkılıç tarafından kurulan ve bugün ikinci neslin görev yaptığı Altınkılıç Grup bünyesinde yer alan Detay Gıda'nın CEO'su Kutmangil, bu göreve 24 yaşında geldi.
Erken yaşlarda iş hayatına atıldığını ve bunun getirdiği tecrübeyle önemli işlere imza attığını söyleyen Kutmangil, "Erken işe başlamak kariyer yolumda önemli katkılar sundu. Fakat genç bir kadın olarak yaşça sizden büyük yöneticilerle çalışmaya başladığınızda kendinizi ispatlamak için ekstra bir çaba sarf etmeniz gerekiyor. Bu da aşılması gereken büyük bir zorluk" diyor.
Erken yaşta iş hayatına atılmak genç yöneticiler için büyük bir avantaj olarak öne çıkıyor. Listemizin ilk sırasında yer alan Enka İcra Kurulu Başkanı Mehmet Tara'nın 10 milyar TL'lik bir devin kaptanlığını beşyıldır başarıyla sürdürüyor olmasının altında da erken işe atılmasının önemli payı var.
Henüz 34 yaşında olan Tara, 30 bin kişilik bir ekibi yönetiyor. Suudi Arabistan'a henüz üç aylıkken ailecek gittiklerini ve uzunca bir süre orada kaldıklarını anlatan Tara, konuşmasını şöyle sürdürüyor: "Hem yurtiçi hem de yurtdışı projeler için yapılan seyahatlere çocukluktan beri katılmışımdır.
Aynı şekilde oğlum da doğar doğmaz Moskova'ya geldi ve bir yıldan fazla orada kaldı. Şimdi de zaman zaman benimle şantiyelere geliyor. Bu gerçekten insana bazı şeyleri daha erken yaşta düşünmeyi ve zamanla pişmesi gereken konuları erken yaşta içselleştirmeyi sağlıyor."
YAZ TATİLLERİNDE ÇALIŞTI
Çocuk yaşta iş hayatına atılan ve bugün 35 yaşında olan Kazım Köseoğlu da bu deneyimin önemine işaret ediyor. Şevket Sabancı'nın torunu ve Esas Gayrimenkul'ün CEO'su olan Kazım Köseoğlu'nun kariyer yolculuğu öğrencilik yıllarında başladı. Lise üçüncü sınıfta iken yaz tatilinde City Farm'ın deposunda çalışan Köseoğlu, bir yaz tatilinde ise Metrocity'deki Teknosa'nın satış katında görev yaptı.
Bunların kendisine önemli katkısı olduğunu aktaran Köseoğlu, genç yönetici olmanın avantajlarını şöyle anlatıyor: "Yeniliklere açık olmak, dinamik ve heyecanlı, teknolojiye yatkın olmak ve değişimlere kolay uyum sağlayabilmek önemli avantajlar. Genç ekip ile çalışıyorsanız empati kurabilme yeteneğine ve tüm bu belirttiğim özelliklerle beraber daha iyi yönetim becerisine sahip olursunuz. Dezavantajları ise bazen hızlı karar almak olabiliyor."
RİSK VE BAŞARI
Fahrettin Ulusoy'un kurucusu olduğu Ulusoy Un'un CEO'su Eren Günhan Ulusoy ise 2010 yılından beri bu görevde. 1,8 milyar TL cirolu şirketin tepe yönetiminde olan Ulusoy, tecrübenin genç yöneticilerde yaşlı yöneticilere nazaran daha sınırlı seviyelerde olabileceğini fakat dijital çağda yeniliklere daha hızlı adapte olabilme ve dinamizmin artık daha önemli olduğunu belirtiyor.
Bir işe başlamadan önce risk hesaplarını yapıp girişimde bulunmaktan çekinmemek gerektiğini söyleyen Ulusoy, bilgi ve tecrübeye güvenip, risk hesabını doğru yaparak kararlar almanın başarıya giden yol olduğunu kaydediyor. Gayrimenkul sektöründe markalaşmanın önemli isimlerinden Nef CEO'su Erden Timur ise listemizde hızlı yükselenlerden. Gayrimenkul sektörünün son dönemde yaşadığı zorlukları aşıp cirosunu 1,5 milyar TL'ye taşıyan Timur, 2010 yılında kendi girişimleriyle kurduğu Nef'i patentli işlerle büyüttü. Şimdilerde New York, Londra ve Berlin gibi şehirlerde projeler geliştirmeye hazırlanan Timur, başarıda ekip çalışmasına inanıyor.
LİSTENİN EN GENCİ
Bu yıl listemize giren 27 yaşındaki Darda-nel Önentaş Genel Müdürü Mehmet Önen, şirketin yaşadığı mali sıkıntılara yakından tanık olarak önemli tecrübeler edinmiş bir yönetici.
Çocukluğundan beri babası Niyazi Bey ile çok sayıda iş toplantısına katıldığını aktaran Önen, sözlerine şöyle devam ediyor: "Ailem ile geçirdiğim süreçte hiç bir üst yönetimin para ile elde edemeyeceği, krizlerde ve nakit sıkışıklığında şirket nasıl yönetilir üzerine çok ciddi tecrübelerim oldu. Eğer nakit akışı bir kristal top ise o kristal topu düşürmeden üretime nasıl devam edilmesi gerektiğini öğrendim.
CEO konumuna gelirken omuzlarıma ciddi bir sorumluluk verildi. Günlük operasyonlarıma hiç karışılmaz iken, aylık ve çeyreksel bazda yürüttüğüm işlerin hesabını verdim."
Listemize yeni katılan isimlerden bir diğeri ise Sera Grup CEO'su Ozan Şener. Başarılı bir profesyonel olan TAV CEO'su Sani Şener'in oğlu olan Ozan Şener, gayrimenkul, turizm ve grubun diğer iştiraklerinin yöneticiliğini yapıyor. Babasının rehberliğinde yöneticiliğe adım atan ve 2 bin 500 kişilik bir grubun kaptanlığını yapan Şener, hızlı kararlar almayı sevdiğini söylüyor.