DOLAR
34,23
0,08%
DOLAR
EURO
37,94
0,14%
EURO
GRAM ALTIN
2918,86
-0,33%
GRAM ALTIN
BIST 100
9213,68
-1,47%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

GEP NESF - INVEO PORTFÖY DÖRDÜNCÜ SERBEST ÖZEL FON Fon Sürekli Bilgilendirme Formu

02 Ekim 2024 Çarşamba, 11:14

Orjinal Link:

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1340365
Fona İlişkin Bilgiler
Temel Alım Satım Bilgileri
Alım Satım Saatleri
Alım Satım Yerleri
Alınabilecek Asgari Pay Adedi
Nemalandırma Esasları
Diğer Önemli Bilgiler
Yatırımcıların BIST Pay Piyasası'nın açık olduğu günlerde saat 14.45'e kadar verdikleri katılma payı alım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir.
Katılma paylarının alım ve satımı kurucu ile aktif pazarlama ve dağıtım sözleşmesi imzalamış olan kurumlar aracılığıyla yapılır. Fon Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu'nda işlem görmemektedir.
1
Alım talimatının karşılığında tahsil edilen tutarlar o gün için yatırımcı adına Inveo Portföy Para Piyasası (TL) Fonu veya Inveo Portföy Kısa Vadeli Borçlanma Araçları (TL) Fonunda nemalandırılmak suretiyle bu izahnamede belirlenen esaslar çerçevesinde, katılma payı alımında kullanılır. Saat 14.45'e kadar girilen alım talepleri o gün için nemalandırılacak; saat 14.45'ten sonra girilen talepler ertesi gün 14.45'e kadar girilen taleplerle birlikte nemalandırılacaktır. Tahsil edilen tutarlar nemalandırma amaçlı kullanılan fonun katılma payının birim fiyatından düşük ise işlem tutarı valör tarihine kadar nemalandırılmadan blokede tutulur.
Fon satış başlangıç tarihinde bir adet payın nominal fiyatı (birim pay değeri) 1 TL'dir. Takip eden günlerde fonun birim pay değeri, fon toplam değerinin katılma paylarının sayısına bölünmesiyle elde edilir. Fon'da oluşan kar, Fon'un bilgilendirme dokümanlarında belirtilen esaslara göre tespit edilen katılma payının birim pay değerine yansır. Katılma payı sahipleri, paylarını Fon'a geri sattıklarında, ellerinde tuttukları süre için fonda oluşan kardan paylarını almış olurlar. Hesap dönemi sonunda ayrıca temettü dağıtımı söz konusu değildir.
BIST Pay Piyasası'nın açık olduğu günlerde saat 14.45'ten sonra iletilen talimatlar ise, ilk pay fiyatı hesaplamasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen hesaplamada bulunan pay fiyatı üzerinden yerine getirilir.
Alım talimatının verilmesi sırasında, talep edilen katılma payı bedelinin Kurucu tarafından tahsil edilmesi esastır. Alım talimatları pay sayısı ya da tutar olarak verilebilir. Kurucu, talimatın pay sayısı olarak verilmesi halinde, alış işlemine uygulanacak fiyatın kesin olarak bilinmemesi nedeniyle, katılma payı bedellerini en son ilan edilen satış fiyatına %20 ilave marj uygulayarak tahsil edebilir. Ayrıca, katılma payı bedellerini işlem günü tahsil etmek üzere en son ilan edilen fiyata marj uygulanmak suretiyle bulunan tutara eş değer kıymeti teminat olarak kabul edebilir.
BIST Pay Piyasası'nın kapalı olduğu günlerde iletilen talimatlar, izleyen ilk iş günü yapılacak ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir.
Talimatın tutar olarak verilmesi halinde ise belirtilen tutar tahsil edilerek, bu tutara denk gelen pay sayısı fon fiyatı açıklandıktan sonra hesaplanır.
Alım talimatının takas valör tarihinin yarım iş gününe denk gelmesi durumunda, alım talimatına ilişkin valör yarım iş gününü takip eden ilk iş günü yerine getirilir.
Yatırımcıların BIST Pay Piyasası'nın açık olduğu günlerde saat 14.45'e kadar verdikleri katılma payı satım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir.
Katılma paylarının alım ve satımı kurucu ile aktif pazarlama ve dağıtım sözleşmesi imzalamış olan kurumlar aracılığıyla yapılır. Fon Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu'nda işlem görmemektedir.
Fon işlem günlerinin herhangi birinde, fon katılma payı satım talimatlarının toplam tutarı, fon toplam değerinin %5'inin üstünde olursa, Fon kurucusu çıkış talimatlarını takip eden 10 iş günü içerisinde ödemek üzere talep tarihi ve talep önceliğini dikkate alarak vade uzatma hakkına sahiptir. Bu durumda fon çıkış talimatlarının ileri tarihte karşılanması durumu yatırımcılara en hızlı haberleşme vasıtasıyla bildirilir. Vadenin uzatıldığı durumlarda, katılma payı iade talimatı karşılığı ödenecek tutar, uygun koşulların meydana gelmesi halinde vade sonu beklenmeden, tamamen veya kurucunun belirlediği bir oran nispetinde yatırımcılara ödenebilir. Bu durumda da yatırımcılar en hızlı haberleşme vasıtasıyla konu hakkında bilgilendirilir.
BIST Pay Piyasası'nın açık olduğu günlerde saat 14.45'ten sonra iletilen talimatlar ise, ilk fiyat hesaplanmasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen hesaplamada bulunan pay fiyatı üzerinden yerine getirilir.
Fon'da oluşan kar, Fon'un bilgilendirme dokümanlarında belirtilen esaslara göre tespit edilen katılma payının birim pay değerine yansır. Katılma payı sahipleri, paylarını Fon'a geri sattıklarında, ellerinde tuttukları süre için Fon'da oluşan kardan paylarını almış olurlar. Hesap dönemi sonunda ayrıca temettü dağıtımı söz konusu değildir.
BIST Pay Piyasası'nın kapalı olduğu günlerde iletilen talimatlar izleyen ilk iş günü yapılacak ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir.
Katılma payı bedelleri; iade talimatının, BIST Pay Piyasası'nın açık olduğu günlerde saat 14.45'e kadar verilmesi halinde, talimatın verilmesini takip eden üçüncü işlem gününde, iade talimatının BIST Pay Piyasası'nın açık olduğu günlerde saat 14.45'ten sonra verilmesi halinde ise, talimatın verilmesini takip eden dördüncü işlem gününde yatırımcılara ödenir.
Verilen iade talimatının valör tarihinin yarım iş gününe denk gelmesi durumunda yarım günü takip eden ilk iş günü yatırımcıya ödeme yapılır.
Fon Karşılaştırma Ölçütü
Karşılaştırma Ölçütü
Karşılaştırma Ölçütünün Oranı (%)
Ölçütün Belirlenmesine İlişk. Yönetim Kurulu Karar Tar. ve Say.
Fonun eşik değeri %50 BIST-KYD 1 Aylık Mevduat TL Endeksi + %50 TÜFE + %5 olarak belirlenmiştir. TÜFE (Tüketici fiyat endeksi) verileri aylık olarak www.tuik.gov.tr adresinden temin edilecektir. Fon serbest fon olduğu için Kurul'un VII-128.5 sayılı Performans Tebliği uyarınca Performans Tebliği'nde belirlenen eşik değer alt sınırına ilişkin esaslar uygulanmaz.

BIST'te yer alan şirketler ile ilgili KAP gelişmelerini, KAP haberlerini bu sayfadan takip edebilirsiniz. Datalar Matriks'ten alınmakta ve gecikmeli olarak sayfalara yansımaktadır. Sayfadaki içerikler bilgilendirme amacı taşır, yatırım tavsiyesi değildir.

KAP NEDİR?

KAP, yani Kamuyu Aydınlatma Platformu sermaye piyasası ve Borsa mevzuatı uyarınca kamuya açıklanması gerekli bildirimlerin iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik sistemdir.


  • ALTIN GRAM - TL 2918,86 -0,33%
  • ALTIN ONS 2652,44 -0,42%
  • BIST 100 9213,68 -1,47%
  • DOLAR/JAPON YENI 144,15 0,405%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,34862 -0,05447%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 94,46 -1,4502%
  • DOLAR/TURK LIRASI 34,2262 0,0831%
  • EURO/DOLAR 1,1073 0,0533%
  • EURO/TURK LIRASI 37,9446 0,1386%
  • STERLIN/DOLAR 1,32904 0,04027%
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL