DOLAR
34,96
0,08%
DOLAR
EURO
36,71
-0,14%
EURO
GRAM ALTIN
2993,02
0,55%
GRAM ALTIN
BIST 100
10093,76
-0,31%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

EPY THHF - DENİZ PORTFÖY CCO HİSSE SENEDİ SERBEST ÖZEL FON (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) Fon Sürekli Bilgilendirme Formu

16 Aralık 2024 Pazartesi, 11:39

Orjinal Link:

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1365894
Fona İlişkin Bilgiler
Fonda Oluşan Karın Dağıtım Esasları
Fon'da oluşan kar, Fon'un bilgilendirme dokümanlarında belirtilen esaslara göre tespit edilen katılma payının birim pay değerine yansır. Katılma payı sahipleri, paylarını Fon'a geri sattıklarında, ellerinde tuttukları süre için Fon'da oluşan kardan paylarını almış olurlar. Hesap dönemi sonunda ayrıca temettü dağıtımı söz konusu değildir.
Fona İlişkin Kamuyu Aydınlatma Esasları
Yatırımcıların yatırım yapma kararını etkileyebilecek ve önceden bilgi sahibi olunmasını gerektirecek nitelikte olan izahnamenin I.1.1., I.1.2.1., II, III., VI. (6.5. maddesi hariç), VII nolu bölümlerindeki değişiklikler Kurul tarafından incelenerek onaylanır ve Kurucu tarafından KAP'ta ve Kurucu'nun resmi internet sitesinde yayımlanır, ayrıca ticaret siciline tescil ve TTSG'de ilan edilmez. İzahnamenin diğer bölümlerinde yapılacak değişiklikler ise, Kurulun onayı aranmaksızın kurucu tarafından yapılarak KAP'ta ve Kurucu'nun resmi internet sitesinde ilan edilir ve yapılan değişiklikler her takvim yılı sonunu izleyen altı iş günü içinde toplu olarak Kurula bildirilir.
Fonun Halka Arz Tarihi
İhraç Sıra Numarası
Halka Arz Tarihi
1
14.12.2022
Portföy Yöneticisi Kuruluş
İhraç Sıra Numarası
Portföy Yöneticisi Kuruluşun Ticaret Unvanı
1
DENİZ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.
Temel Alım Satım Bilgileri
Alım Satım Saatleri
Alım Satım Yerleri
Alınabilecek Asgari Pay Adedi
Nemalandırma Esasları
Diğer Önemli Bilgiler
Yatırımcıların her haftanın Salı günü (değerleme günü) saat 16.00'a kadar verdikleri katılma payı alım talimatları, talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden değerleme gününü takip eden ilk iş gününde yerine getirilir. Değerleme günü saat 16.00'dan sonra iletilen talimatlar ise, ilk pay fiyatı hesaplamasından sonra verilmiş kabul edilir ve bir sonraki hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden takip eden ilk iş gününde yerine getirilir.Alım talimatının verilmesi sırasında, talep edilen katılma payı bedelinin Kurucu tarafından tahsil edilmesi esastır. Alım talimatları pay sayısı ya da tutar olarak verilebilir. Kurucu, talimatın pay sayısı olarak verilmesi halinde, alış işlemine uygulanacak fiyatın kesin olarak bilinmemesi nedeniyle, katılma payı bedellerini en son ilân edilen satış fiyatına %20 ilave marj uygulayarak tahsil edebilir. Ayrıca, katılma payı bedellerini işlem günü tahsil etmek üzere en son ilân edilen fiyata marj uygulanmak suretiyle bulunan tutara eş değer kıymeti teminat olarak kabul edebilir. Talimatın tutar olarak verilmesi halinde ise belirtilen tutar tahsil edilerek, bu tutara denk gelen pay sayısı fon fiyatı açıklandıktan sonra hesaplanır. Alım talimatının karşılığında tahsil edilen tutar o gün için yatırımcı adına Deniz Portföy Para Piyasası Fonu aracılığıyla nemalandırılmak suretiyle bu izahnamede belirlenen esaslar çerçevesinde, katılma payı alımında kullanılır. Değerleme günü olan Salı gününün yarım gün tatil olması halinde, değerleme takip eden iş gününe ötelenecektir. Bu halde iletilen talimatlar, bir sonraki iş günü olarak belirlenen değerleme günü yapılacak hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden, onu takip eden ilk iş gününde yerine getirilir. Resmi tatillerde alım talimatı kabul edilmeyecektir.
Denizbank A.Ş. Genel Müdürlüğü ve tüm şubeleri
1
Alım talimatının karşılığında tahsil edilen tutar o gün için yatırımcı adına Deniz Portföy Para Piyasası Fonu aracılığıyla nemalandırılmak suretiyle bu izahnamede belirlenen esaslar çerçevesinde, katılma payı alımında kullanılır.
Yatırımcıların her haftanın Salı gününden (değerleme günü) 2 (iki) iş günü önce saat 16.00'a kadar verdikleri katılma payı satım talimatları, talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Her haftanın Salı gününden 2 (iki) işgünü öncesi saat 16.00'dan sonra iletilen talimatlar ise, ilk pay fiyatı hesaplamasından sonra verilmiş kabul edilir ve bir sonraki hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Katılma payı bedelleri; satım talimatının her haftanın Salı gününden (değerleme günü) 2 (iki) iş günü öncesi saat 16.00'a kadar verilmesi halinde talimatın verilmesini takip eden ilk değerleme gününü takip eden iş gününde ödenir. Her haftanın Salı gününden 2 (iki) işgünü öncesi saat 16.00'dan sonra iletilen talimatlar ilk değerleme gününden sonra verilmiş olarak kabul edilir ve bir sonraki değerleme gününde bulunan pay fiyatı üzerinden takip eden iş gününde ödenir. Değerleme günü olan Salı gününün yarım gün tatil olması halinde, değerleme takip eden iş gününe öteleneceğinden, iletilen talimatlar, bir sonraki iş günü olarak belirlenen değerleme günü yapılacak hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden, onu takip eden ilk iş gününde ödenir. Resmi tatillerde alım/satım talimatı kabul edilmeyecektir. Değerleme günü olan Salı gününün yarım gün tatil olması halinde, değerleme takip eden iş gününe ötelenecektir. Bu halde iletilen talimatlar, bir sonraki iş günü olarak belirlenen değerleme günü yapılacak hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Resmi tatillerde satım talimatı kabul edilmeyecektir.
Fon Portföyüne İlişkin Bilgiler
Güncel Fon Bilgilerine Erişilebilecek İnternet Adresi
Fon Portföyüne Dahil Edilecek Türev Araç İşlemleri ile İlgili Genel İlkeler
Fon portföyüne kaldıraç yaratan işlemlerden; faize dayalı türev araç (vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri), saklı türev araç, swap sözleşmesi, varant, sertifika, ileri valörlü tahvil/bono işlemleri ve diğer herhangi bir yöntemle kaldıraç yaratan işlemler benzeri işlemler dahil edilecektir. İşbu araç, sözleşme ve işlemlerin hiçbir tarafı yabancı para birimi cinsinden varlık ve altın ile diğer kıymetli madenler ve bunlara dayalı sermaye piyasası araçlarından oluşturulamaz.Kaldıraç yaratan işlemlerden kaynaklanan riskin ölçümünde Rehber'de belirlenen esaslar çerçevesinde Mutlak RMD yöntemi kullanılacaktır. Fonun mutlak riske maruz değeri fon toplam değerinin %25'ini aşamaz.
Fonun Yatırım Stratejisi ve Risk Değeri
Yatırım Stratejisi
Risk Değeri
Kurucu, fonun katılma payı sahiplerinin haklarını koruyacak şekilde temsili, yönetimi, yönetiminin denetlenmesi ile faaliyetlerinin içtüzük ve izahname hükümlerine uygun olarak yürütülmesinden sorumludur. Kurucu fona ait varlıklar üzerinde kendi adına ve fon hesabına mevzuat ve içtüzüğe uygun olarak tasarrufta bulunmaya ve bundan doğan hakları kullanmaya yetkilidir. Fonun faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında portföy yöneticiliği hizmeti de dahil olmak üzere dışarıdan hizmet alınması, Kurucunun sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Fon portföyü, kolektif portföy yöneticiliğine ilişkin PYŞ Tebliği'nde belirtilen ilkeler ve fon portföyüne dahil edilebilecek varlık ve haklara ilişkin Tebliğ'de yer alan sınırlamalar çerçevesinde yönetilir. Fon, katılma payları Tebliğin ilgili hükümleri çerçevesinde nitelikli yatırımcılara satılacak serbest fon statüsündedir. Fon portföyüne alınacak finansal varlıklar Kurul'un düzenlemelerine ve bu izahnamede belirtilen esaslara uygun olarak seçilir ve portföy yöneticisi tarafından mevzuata uygun olarak yönetilir. Fon portföyünün yönetiminde ve yatırım yapılacak sermaye piyasası araçlarının seçiminde, Tebliğin 4. maddesinde belirtilen varlıklar ve işlemler ile 6. maddesinde tanımlanan fon türlerinden Serbest Şemsiye Fon niteliğine uygun bir portföy oluşturulması esas alınır. Fon, Tebliğ'in 25. maddesinde yer alan serbest fonlara dair esaslara uyacaktır. Fon'un ana yatırım stratejisi uyarınca Fon toplam değerinin en az %80'i devamlı olarak BIST'te işlem gören ortaklık paylarına ve bu paylardan oluşan endeksleri takip etmek üzere kurulan borsa yatırım fonları katılma paylarına yatırılır. Ayrıca, Fon'un hisse senedi yoğun fon olması nedeniyle Fon portföy değerinin en az %80'i devamlı olarak menkul kıymet yatırım ortaklıkları payları hariç olmak üzere BIST'te işlem gören ihraççı paylarına, ihraççı paylarına ve pay endekslerine dayalı olarak yapılan vadeli işlem sözleşmelerinin nakit teminatlarına, ihraççı paylarına ve pay endekslerine dayalı opsiyon sözleşmelerinin primleri ile borsada işlem gören ihraççı paylarına ve pay endekslerine dayalı aracı kuruluş varantlarına ve ihraççı paylarından oluşan endeksleri 27/11/2013 tarihli ve 28834 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Borsa Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-52.2)'nin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a) bendi kapsamında takip etmek üzere kurulan borsa yatırım fonu paylarına yatırılır. Fonun, katılma payları sadece nitelikli yatırımcılara satılacak serbest fon niteliğinde olmasından dolayı fonun yatırım stratejisinde yer alan sınırlamalar haricinde herhangi bir sınırlama ve yönetim kısıtlaması bulunmamaktadır. Fon portföyünde yer alabilecek söz konusu varlıklara, işlemlere, sözleşmelere ve yatırım araçlarına detaylı olarak aşağıda yer verilmiştir.
a) TL cinsi varlıklar ve işlemler: Takasbank Para Piyasası ve yurtiçi organize para piyasası işlemleri, ortaklık payları, kamu ve özel sektör borçlanma araçları, yurtdışı ihraççıların TL cinsi menkul kıymetleri ve yurtdışında ihraç edilmiş TL cinsi menkul kıymetler, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları ve borsa yatırım fonları dahil yatırım fonu katılma payları, yatırım ortaklığı payları, ipoteğe dayalı menkul kıymetler, ipotek teminatlı menkul kıymetler, gayrimenkul sertifikaları, varlığa dayalı menkul kıymetler, varlık teminatlı menkul kıymetler, yapılandırılmış yatırım/borçlanma araçları, kira sertifikaları, varantlar, sertifikalar ile TCMB, Hazine ve Maliye Bakanlığı, ipotek finansmanı kuruluşları tarafından ihraç edilen para ve sermaye piyasası araçları fon portföyüne dahil edilebilir. b) Döviz cinsi varlıklar ve işlemler: Hazine ve Maliye Bakanlığı, il özel idareleri, Kamu Ortaklığı İdaresi ve belediyeler ile Devlet'in kefalet ettiği diğer kuruluşlar ve/veya Türk özel şirketleri tarafından ve/veya yabancı kamu ve/veya özel sektörleri tarafından döviz cinsinden ve/veya dövize endeksli Türkiye'de ve/veya yurtdışında ihraç edilen borçlanma araçları, eurobondlar, sukuklar/kira sertifikaları, yapılandırılmış yatırım araçları, kredi riskine dayalı yatırım aracı (CLN), ipoteğe dayalı menkul kıymetler, ipotek teminatlı menkul kıymetler, gayrimenkul sertifikaları, varlığa dayalı menkul kıymetler, varlık teminatlı menkul kıymetler, kredi temerrüdüne dayalı borçlanma araçları ve benzeri borçlanma araçları dahil her türlü para ve sermaye piyasası araçları; gelişmiş ülkelerdeki ve gelişmekte olan ülkelerdeki şirketlerin ortaklık payları, Amerikan ve Global Depo Sertifikaları (ADR, GDR), her türlü yatırım ortaklığı payları; Türkiye'de veya yurtdışında kurulmuş gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları ve borsa yatırım fonları (ETF) dahil fon katılma payları; altın ve diğer kıymetli madenler ile bu madenlere dayalı olarak ihraç edilen sermaye piyasası araçları; emtialara dayalı olarak ihraç edilen sermaye piyasası araçları fon portföyüne dahil edilebilir. c) Türev Araç ve Sözleşmeler: Fon, BIST Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem gören ve/veya yurtiçi ve/veya yurtdışı organize piyasalarda işlem gören her türlü vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerine dayanak varlık kısıtı bulunmadan yatırım yapabilir. Fon tarafından; Fon'un ana yatırım stratejisinde, yukarıda (a) ve (b) bölümlerinde, bu maddenin ilk cümlesinde ve Tebliğ'in 4. maddesinde yer alan tüm varlık ve işlemlere (emtialar, döviz ve faiz dahil), söz konusu varlıklardan/işlemlerden oluşan endekslere/sepetlere dayalı vadeli işlem, forward, opsiyon ve swap gibi türev araç ve sözleşmelere, yurtiçinde ve/veya yurtdışında, tezgahüstü (borsa dışı) olarak yatırım yapılabilir. d) Mevduat/Katılma Hesapları: Fon, yaptığı işlemler ve taraf olduğu sözleşmeler karşılığı teminat oluşturmak amacıyla ve/veya yatırım amacıyla ve/veya piyasa şartları nedeniyle, yurtiçindeki ve/veya yurtdışındaki bankalarda Türk Lirası ve/veya döviz cinsi üzerinden mevduat/katılma hesaplarına yatırım yapabilir. Fon portföyü, süreklilik arz edecek şekilde ve bir yatırım stratejisi olarak vadeli mevduatta/katılma hesabında değerlendirilemez. e) Repo-Ters Repo: Fon ters repo işlemlerini, BIST Repo/Ters Repo Pazarı, BIST Menkul Kıymet Tercihli Repo Pazarı, BIST Pay Senedi Repo Pazarı, BIST Pazarlıklı Repo İşlemleri Pazarı gibi pazarlarda gerçekleştirebileceği gibi borsa dışında da gerçekleştirebilir. Fon ayrıca, yurtiçinde ve/veya yurtdışında, borsada veya borsa dışında repo sözleşmelerine taraf olabilir. Fonun repo-ters repo işlemleri Türk Lirası üzerinden ve/veya döviz cinsinden yapılabilir. f) Fon kredi alabilir, borçlanma amacıyla Takasbank Para Piyasası ve yurtiçi organize para piyasası işlemleri yapabilir, portföyüne ödünç alabilir, portföyünden ödünç verebilir, kredili menkul kıymet işlemi, açığa satış ve türev araçlar vasıtası ile dolaylı borçlanma gerçekleştirebilir. Fon portföyünde bulunan para ve sermaye piyasası araçları ile kıymetli madenler ödünç işlemine konu edilebilecektir. Fon, serbest fon niteliğinde olmasından dolayı ödünç menkul işlemlerine dair Tebliğ'in 22. maddesindeki sınırlamalara tabi değildir. Fon'un ödünç işlemleri, Rehber'in 4.2.5 maddesinde yer alan esaslara uygun olarak gerçekleştirilir. g) Fon tarafından; a. Vadeli işlemler, forward, swap ve opsiyonlar gibi belirli bir teminat, prim ya da ödeme karşılığı nispi işlem yapılabilmesine imkan tanıyan kaldıraçlı işlemlere yatırım yapılarak, b. Takasbank Para Piyasası ve yurtiçi organize para piyasası işlemleri, repo ve kredi kullanımı yoluyla fon temin ederek, c. Kredili menkul kıymet alımı ve açığa satış gibi diğer borçlanma yöntemleri kullanılarak kaldıraç kullanılabilir. Kaldıraç kullanımı, fonun getiri volatilitesini ve maruz kaldığı riskleri de artırabilir. Kaldıraç seviyesinin belirlenmesinde, kaldıraç kullanımı sonrasında oluşabilecek risklilik düzeyinin bu izahnamede yer alan sınırlamalar dahilinde kalması hususu da göz önünde bulundurulur. Kaldıraç yaratan işlemlere ilişkin pozisyon hesaplaması yapılırken dayanak varlığın piyasa fiyatı olarak, Finansal Raporlama Tebliği'nde yer alan esaslar çerçevesinde belirlenen fiyatlar esas alınır. Kaldıraç yaratan işlemlerin pozisyonlarının hesaplanmasında Rehber'in "Serbest Fonlara İlişkin Esaslar" çerçevesinde "Kaldıraç Yaratan İşlemlere İlişkin Esaslar" başlığında yer alan sınırlamalara uyulur. h) Fon sadece yapılan işlemlerle ilgili olması kaydıyla yatırım yaptığı para ve sermaye piyasası ya da diğer finansal varlıkları teminat olarak gösterebilir. Portföye riskten korunma ve/veya yatırım amacıyla fonun türüne ve yatırım stratejisine uygun olacak şekilde kaldıraç yaratan işlemler dahil edilebilir. Kaldıraç yaratan işlem; fon portföyüne türev araç (vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri), saklı türev araç, swap sözleşmesi, varant ve sertifika dahil edilmesi, ileri valörlü tahvil/bono işlemleri, opsiyon alım ve satımı ile yapılandırılmış yatırım araçlarını, dayanak varlığı ortaklık payı ve endeksleri, faize dayalı menkul kıymetler ve endeksleri olan türev ürünleri ve diğer herhangi bir yöntemle kaldıraç yaratan benzeri işlemleri ifade eder. Kaldıraç yaratan işlemler borsada yapılabileceği gibi borsa dışında, yani tezgahüstü piyasada yapılan işlemler ile de portföye dahil edilebilecektir. Kaldıraç yaratan işlemlerin pozisyonlarının hesaplanmasında, Rehber'in "Fon Türlerine İlişkin Kontrol" başlığında yer alan sınırlamalara uyulur.
%95 BIST 100 Getiri Endeksi + %5 BIST-KYD 1 Aylık Mevduat TL Endeksi olarak belirlenmiştir. Performans Tebliği uyarınca, Fon serbest fon olduğu için Performans Tebliği'nde belirlenen eşik değer alt sınırına ilişkin esaslar uygulanmaz. Portföye riskten korunma ve/veya yatırım amacıyla fonun türüne ve yatırım stratejisine uygun olacak şekilde kaldıraç yaratan işlemler dâhil edilebilir. Kaldıraç yaratan işlem; fon portföyüne türev araç (vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri), saklı türev araç, swap sözleşmesi, varant ve sertifika dâhil edilmesi, ileri valörlü tahvil/bono işlemleri, opsiyon alım ve satımı ile yapılandırılmış yatırım araçlarını, dayanak varlığı ortaklık payı ve endeksleri, faize dayalı menkul kıymetler ve endeksleri olan türev ürünleri ve diğer herhangi bir yöntemle kaldıraç yaratan benzeri işlemleri ifade eder. Kaldıraç yaratan işlemler borsada yapılabileceği gibi borsa dışında, yani tezgahüstü piyasada yapılan işlemler ile de portföye dâhil edilebilecektir. Kaldıraç yaratan işlemlerin pozisyonlarının hesaplanmasında, Rehber'in "Fon Türlerine İlişkin Kontrol" başlığında yer alan sınırlamalara uyulur. Portföye borsa dışından repo/ters repo sözleşmeleri ile türev araçlar (forward, opsiyon ve swap sözleşmeleri) dâhil edilebilir. Borsa dışı sözleşmeler fonun yatırım stratejisine uygun olarak fon portföyüne dâhil edilir. Sözleşmelerin karşı taraflarının yatırım yapılabilir derecelendirme notuna sahip olması, herhangi bir ilişkiden etkilenmeyecek şekilde objektif koşullarda yapılması, adil bir fiyat içermesi ve fonun fiyat açıklama dönemlerinde gerçeğe uygun değeri üzerinden nakde dönüştürülebilir olması zorunludur. Ayrıca, borsa dışı repo/ters repo sözleşmeleri ile türev araçların (forward, opsiyon ve swap sözleşmeleri) karşı tarafının denetime ve gözetime tabi finansal bir kurum (banka, aracı kurum v.b.) olması ve fonun fiyat açıklama dönemlerinde "güvenilir" ve "doğrulanabilir" bir yöntem ile değerlenmesi zorunludur. Borsa dışı sözleşmelerin adil bir fiyat içermesi ve fonun fiyat açıklama dönemlerinde "güvenilir" ve "doğrulanabilir" bir yöntem ile değerlenmesi için Rehber'in (5.2) numaralı maddesi dikkate alınarak belirlenen ilkelere fonun KAP sayfasında yayımlanan "Değerleme Esasları"ndan ulaşılabilir. . Fon hesabına kredi alınması mümkündür. Fon portföyüne yapılandırılmış yatırım aracı dahil edilebilecek olup, yapılandırılmış yatırım araçlarının; fonun yatırım stratejisine ve risk yapısına uygun olması, borsada işlem görmesi, Türkiye'de ihraç edilmiş olması, ihraç belgesinin Kurulca onaylanmış olması, fiyatının veri dağıtım kanalları vasıtasıyla ilan edilmesi, ihraççısının ve/veya varsa yatırım aracının Fon Tebliği'nin 32'nci maddesinde belirtilen derecelendirme notuna sahip olması ve derecelendirme notunu içeren belgelerin Kurucu nezdinde bulundurulması, fonun fiyat açıklama dönemlerinde Finansal Raporlama Tebliği düzenlemeleri çerçevesinde gerçeğe uygun değeri üzerinden nakde dönüştürülebilir nitelikte likiditeye sahip olması ve tabi olduğu otorite tarafından yetkilendirilmiş bir saklayıcı kuruluş nezdinde saklanması gereklidir. Yapılandırılmış yatırım araçlarının dayanak varlıkları, kamu ve özel sektör borçlanma araçları, ortaklık payları, faiz, ortaklık pay endeksleri, finansal endeksler olabilmektedir. Yapılandırılmış yatırım aracının getirisi temelde; ihraç edilecek bir borçlanma aracının getirisinden ve yatırım yapılan dayanak varlığın fiyat değişimine bağlı olarak içinde barındırdığı türev araca/araçlara göre oluşacak bir getiriden oluşmaktadır.
Fon Karşılaştırma Ölçütü
Karşılaştırma Ölçütü
Karşılaştırma Ölçütünün Oranı (%)
Ölçütün Belirlenmesine İlişk. Yönetim Kurulu Karar Tar. ve Say.
Eşik Değer
Eşik Değer Kriteri
Kriterin Üzerine Eklenecek Değer (%)
Ölçütün Belirlenmesine İlişk. Yönetim Kurulu Karar Tar. ve Say.
%95 BIST 100 Getiri Endeksi + %5 BIST-KYD 1 Aylık Mevduat TL Endeksi olarak belirlenmiştir.
100
Fon Müdürü ve Portföy Yöneticileri
Fon Portföy Yöneticileri
Adı Soyadı
Göreve Atanma Tarihi
Son 5 Yılda Yaptığı İşler (Yıl-Şirket-Mevki)
Sermaye Piyasası Alanında Tecrübesi (Yıl)
Sahip Olunan Lisanslar
MERVE AYDOĞANLI BERKMAN
22.06.2023
Deniz Portföy Yönetimi A.Ş. / Portföy Yöneticisi - Bölüm Müdürü
15
Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı, Türev Araçlar Lisansı
ERKAN BOZBAYINDIR
10.11.2023
(06.2023-Halen) -Deniz Portföy Yönetimi A.Ş. -Nitelikli Fonlar Bölüm Müdürü / (01.2020-06.2023)-Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.-Yönetmen/ (11.2017-12.2019)-Akyatırım Menkul Değerler A.Ş.-Yönetici/ (06.2016-11.2017)- Garanti Yatırım Menkul Değerler A.Ş.-Yönetmen
10
SPF Düzey 3 Lisansı -Türev Araçlar Lisansı
BERNA IŞIK FENERCİOĞLU
14.11.2022
(04/2015-11/2015) Meksa Yat.Değ.A.Ş. Hazine Uzmanı - Dealer (08/2018-09/2019) Deniz Yat.Değ. A.Ş. Yat.Dan. (03/2023) Deniz Portföy Yönetimi A.Ş. Portföy Yöneticisi
20
SPF Düzey 3 Lisansı Türev Araçlar Lisansı
Diğer Hususlar
Açıklama

Fon portföyünde yer alan ve saklamaya konu olabilecek varlıklar Kurul'un portföy saklama hizmetine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde Portföy Saklayıcısı nezdinde saklanır. Fon'un malvarlığı Kurucu'nun ve Portföy Saklayıcısı'nın malvarlığından ayrıdır. Fon'un malvarlığı, Fon hesabına olması şartıyla kredi almak, türev araç işlemleri veya Fon adına taraf olunan benzer nitelikteki işlemlerde bulunmak haricinde teminat gösterilemez ve rehnedilemez. Fon malvarlığı Kurucu'nun ve Portföy Saklayıcısı'nın yönetiminin veya denetiminin kamu kurumlarına devredilmesi halinde dahi başka bir amaçla tasarruf edilemez, kamu alacaklarının tahsili amacı da dahil olmak üzere haczedilemez, üzerine ihtiyati tedbir konulamaz ve iflas masasına dahil edilemez.

Fon, Tebliğ'in 28. maddesi, 29. maddesi ve Rehber'in 11. maddesi hükümleri çerçevesinde sona erer ve tasfiye edilir.

BIST'te yer alan şirketler ile ilgili KAP gelişmelerini, KAP haberlerini bu sayfadan takip edebilirsiniz. Datalar Matriks'ten alınmakta ve gecikmeli olarak sayfalara yansımaktadır. Sayfadaki içerikler bilgilendirme amacı taşır, yatırım tavsiyesi değildir.

KAP NEDİR?

KAP, yani Kamuyu Aydınlatma Platformu sermaye piyasası ve Borsa mevzuatı uyarınca kamuya açıklanması gerekli bildirimlerin iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik sistemdir.


  • ALTIN GRAM - TL 2993,02 0,55%
  • ALTIN ONS 2662,54 0,56%
  • BIST 100 10093,76 -0,31%
  • DOLAR/JAPON YENI 153,788 0,084%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,42417 0,04144%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 104,25 0,9685%
  • DOLAR/TURK LIRASI 34,9645 0,0787%
  • EURO/DOLAR 1,0489 -0,1399%
  • EURO/TURK LIRASI 36,7136 -0,1382%
  • STERLIN/DOLAR 1,26487 0,23179%
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL