DOLAR
34,95
0,17%
DOLAR
EURO
36,76
0,37%
EURO
GRAM ALTIN
2976,55
-0,98%
GRAM ALTIN
BIST 100
10125,46
0,66%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Yerli oto göründü: İşte o kareler

27 Ekim 2022 | 13:23
Yerli oto göründü: İşte o kareler

Türkiye'nin merakla beklediği yerli otomobili ön gösterimi Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde yapıldı.





Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacağını belirtti.









Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:





"Hayalimiz tüm hakları ülkemize ait olan, milli teknolojilerle üretilen dünyaya adımızı duyuracak bir otomobile sahip olmaktı. Bunun içinde bir babayiğit arıyorduk. Nihayetinde Türkiye'nin babayiğitleri ortaya çıktı, Türkiye Otobil Girişim Grubu'nu kurdular. Kendilerine teşekkürler ediyorum. Bu süreçte sessiz ama derinden gidildi.





Devrim otomobilinin yolda kalmasını, projeyi boğma kampanyasına çevirenler, aynı şeyi yapmaya çalışacaklardır. Ama izin vermeyeceğiz.












YAZILIMCI SAYISI 500 BİNİN ÜZERİNE ÇIKARILACAK





170 bini aşan yazılımcı sayımızı hızla 500 binin üzerine çıkaracağız.
Kimseden lisans ve icazet almıyor, her türlü teknik özelliği kendimiz belirliyoruz.Oyunun kurallarını artık biz koyuyoruz.
Aracımız sıfır emisyonla çalışarak çevreyi hiç kirletmeyecek.









FABRİKA GEMLİK'E YAPILACAK





Gemlik'te TSK'ya ait olan büyükçe bir yerimiz var. 4 milyon metre karelik alanın 1 milyon metre karesini buraya tahsis edeceğiz ve fabrikamızını yapımına başlayacağız.









İLK SİPARİŞİ VERDİ





Milletimizin bu araca sahip olmak için sabırsızlıkla beklediğini biliyorum.Satışa sunulacağı 2022 öncesinde ön satış süreci başlatılabilir. Şahsım adına ilk ön siparişi buradan veriyorum.





İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından sonra yerli otomobilin tanıtımı yapıldı.









TOGG CEO'SU KARAKAŞ: 18 ŞİRKETİ İNCELEDİK





Tanıtımda ilk konuşmayı Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş yapıyor. Gürcan, "Projeye başlamadan önce 18 şirketi inceledik. Aylardır heyecandan uyuyamıyoruz" dedi. Gürcan, "Marka isimlendirmesini önümüzdeki seninin ortasında yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.





Gürcan'ın konuşmasından satır başları şöyle:





Türkiye’nin özlemini gidermek amacıyla çıktığımız yolda hayallerimizi ileri taşımak üzere otomobilden daha fazlasını yapmak üzere söz verdik, önce kendimize sonra sizlere. Bugün sizlere geldiğimiz noktayı anlatmak, otomobilimizi tanıtmak ve otomobilden daha fazlasını ifade etmek istiyoruz.









Böyle bir faaliyete başlamanın tam zamanı olduğunu düşünüyoruz. Dünyada otomotiv ile ilgili kurallar değişiyor. Otomobilimiz akıllı bir cihaza dönüşmekte, otomobil yeni bir yaşam alanı olarak kullanılabilmekte…











Artık nesnelerin internetiyle bağlantılı otomobiller, otomobilin kendisinin internetli olduğu bir dünyadan bahsediyoruz. Şehirlerimiz, evlerimiz, fabrikalarımız akıllandıkça otomobillerimiz bir yaşam alanına, her birinin iç içe girdiği bir alana dönüşüyoruz. Bu nedenle biz diyoruz ki, doğru zamanda yola çıktık. Bize soruldu geç kalmadınız mı? Artık eskiden olduğu gibi büyükler değil, çevik olan, yaratıcı olan, işbirlikçi olan ve kullanıcıyı faaliyetlerin merkezine koyan şirketler, organizasyonlar başarılı olabiliyor.





Bizim yola çıktığımızda iki hedefimizi olmazsa olmaz olarak belirledik. Birincisi fikri sinai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye, Türkiyemize ait küresel bir marka olarak, bunu yaparken teknolojinin en güncelini yeni neslini kullanmak. Biraz önce de söylediğimiz gibi, doğuştan elektrikli bir otomobil geliştirmek. Nesnelerin internetiyle başından planlayarak akıllı bir cihaz olarak düşünmek ve küresel rekabet etmek.





"SUV'U SEÇTİK, TÜRKİYE'YE EN UYGUN SEGMENT"





Neden SUV'u seçtik. Çünkü Türkiye'nin en uygun segmenti. Müşterilerin beklentilerini aldık. Samimi yenilikçi bir marka bizden bekliyor.





İSİMLENDİRME ÖNÜMÜZDEKİ SENE





Marka isimlendirmesini önümüzdeki seninin ortasında yapmayı düşünüyoruz.





Ürünümüze baktığımızda 200 beygir ve 400 beygir iki alternatif olacak. 500 km menzil ve hızlı şarj ile 30 dakikanın altında şarj imkanı sağlıyoruz. Akıllı bağlantı, internet üzerinden güncelleme; otomobilimizde standart olarak sunulacak. Otonom seviyesine hazır bir teknolojiyle yola çıkıyoruz. En çok önemsediğimiz konulardan birisi sürüş güvenliği. Her türlü ön görüleri düşünerek ve ürün geliştirme sürecini kısaltacak şekilde ilerliyoruz.





Aracın holografik asistanı var.





Peki teknoloji odağımızda ne var? Bir, özgün teknoloji var. Bataryasını sıfırdan geliştirdiğimiz, hiçbir yerden almadığımız, tamamıyla bizim ihtiyaçlarımıza uygun bir teknoloji. Yetkinlik; ülkemizde savunma sanayiinde mükemmel mühendislerimiz var. Otomobilimizin modellemesiyle bir sürü simülasyonu hızlı şekilde yapabiliyoruz."





HİSARCIKLIOĞLU: 2022'DE BANTTAN ÇIKACAK





TOGG Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşmasında, "2021’de fabrikamızı tamamlayacağız. 2022’de de inşallah ilk aracımız banttan çıkmış olacak" dedi.





FUAYE ALANINDA ELEKTRİKLİ GÜÇ ÜNİTESİ SERGİLENDİ





Tanıtım öncesi fuaye alanında yerli otomobile ait modüler ve elektrikli güç ünitesi sergilendi.









TOGG bünyesindeki görevliler, katılımcıları otomobilin bazı özellikleri hakkında bilgilendirirken, fuaye alanında otomobile ait simülatör ile katılımcılara sürüş deneyimi şansı da verildi.






0

  • ALTIN GRAM - TL 2976,55 -0,98%
  • ALTIN ONS 2648,82 -1,16%
  • BIST 100 10125,46 0,66%
  • DOLAR/JAPON YENI 153,659 0,65%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,42361 0,0724%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 104,5 -0,1932%
  • DOLAR/TURK LIRASI 34,9519 0,1703%
  • EURO/DOLAR 1,0504 0,3482%
  • EURO/TURK LIRASI 36,7644 0,3705%
  • STERLIN/DOLAR 1,26194 -0,39033%
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL