DOLAR
33,99
0,08%
DOLAR
EURO
37,71
-0,34%
EURO
GRAM ALTIN
2728,77
-0,69%
GRAM ALTIN
BIST 100
9771,16
-1,67%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

POS başvurusu için en hızlı yöntemler

POS cihazları, işletmeler tarafından kullanılan ve satış süreçlerini hızlandıran araçlardır. Ayrıca müşterilere daha iyi hizmet sunmayı sağlar.

26 Temmuz 2024 | 16:03
Son Güncellenme: 26 Temmuz 2024 | 16:05
POS başvurusu için en hızlı yöntemler

POS cihazları, işletmeler tarafından kullanılan ve satış süreçlerini hızlandıran araçlardır. Ayrıca müşterilere daha iyi hizmet sunmayı sağlar. Özellikle günümüzde nakit ödemelerin azalması ve kredi kartı kullanımının artmasıyla birlikte POS cihazları modern ticaretin vazgeçilmez bir parçası hâline gelmiştir. Bu nedenle bir POS başvurusu yapmak isteyen işletmelerin bu süreci nasıl hızlandırabilecekleri konusunda bilgi sahibi olmaları büyük önem taşır. Böylece hem başvuru süreci hem kullanım süreci çok daha etkili ve kolay gerçekleşecektir.

POS Başvurusu için Gereken Belgeler Nelerdir? 
POS başvurusunda bulunmadan önce işletmenizin ihtiyacı olan belgeleri hazırlamak süreci oldukça hızlandıracaktır. Genellikle bankalar ve finans kuruluşları benzer belgeler talep etse de küçük farklılıklar olabileceğini unutmamak gerekir. POS başvurusu yapacak olan kişilerin başvuru yapacakları finans kurumunun hangi belgeleri istediğini bilip buna göre eksiksiz bir sunum yapmaları gerekir. Ancak web sayfalarından yapacağınız başvurularda herhangi bir belge hazırlamaya gerek kalmadan başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Öte yandan şubeye gidecek müşterilerin aşağıdaki belgeleri hazırlamaları gerekebilir:

• Kimlik Belgeleri: Şirket sahibinin ya da ortaklarının kimlik fotokopileri istenen belgelerin başında gelir. Kimlik belgeleri genellikle nüfus cüzdanı, pasaport ya da sürücü belgesi olabilir. 
• Vergi Levhası: İşletmenin güncel vergi levhası talep edilen bir diğer belgedir. 
• İmza Sirküleri: Şirketin yetkili kişilerini belirten imza sirküleri sunulmalıdır. Şirket adına işlem yapmaya yetkili kişilerin kimler olduğunun anlaşılmasını bu belge sağlar. 
• Ticaret Sicil Gazetesi: İşletmenin kuruluşunun ve sahiplerinin bilgilerini içeren ticaret sicil gazetesi fotokopisi istenir. 
• İşletme Faaliyet Belgesi: İşletmenin bağlı olduğu ticaret odasından alınan faaliyet belgesi sunulmalıdır. Bu belge işletmenin hangi alanda faaliyet gösterdiğini belirtir. 
• Kira Kontratı veya Tapu Fotokopisi: İşletmenin faaliyet gösterdiği yerin kira kontratı veya tapu fotokopisi gereki İşletmenin fiziksel bir adresi olduğunu bu belge sayesinde kanıtlar. 
• Son üç aylık banka hesap dökümleri veya mali tablola

Online POS Başvurusu Nasıl Yapılır? 
Günümüzde teknolojinin ve internet kullanımının gelişmesiyle birlikte POS başvurusu yapmak da bir hayli kolaylaşmıştır. Akbank, POS işlemlerinde online başvuru imkânı sunar. Online POS başvurusu zamandan tasarruf sağlar ve işlemleri hızlandırır. Bunun için ise izlenmesi gereken birkaç temel başvuru adımı bulunur.

• Akbank’ın POS hizmetleri kapsamında sunduğu avantajları ve şartları değerlendir 
• Akbank’ın web sitesine ya da mobil uygulamasına girerek POS başvuru formunu doldurmalısınız. Formda işletme bilgileri, iletişim bilgileri ve başvuru sahibinin kimlik bilgileri gibi detaylar istenir. Bu bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması başvuru sürecinin sağlıklı şekilde ilerleyebilmesi adına oldukça önemlidir. 
• İlgili birim, başvurunuzu ve belgelerinizi inceleyerek değerlendirme yapacaktır. Bu zaman zarfında ek olarak bilgi ya da belge talep edilebilir. 
• Başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi hâlinde kurum tarafından size geri dönüş yapılacak ve POS cihazınızı nasıl alabileceğinizi ve kurulum süreci anlatılacaktır. Cihaz, genellikle birkaç gün içinde adresinize teslim edilir. 
• Online başvuru süreci hem hız hem kolaylık açısından büyük avantajlar sağlar. İşlemleri internet üzerinden tamamlamak yüz yüze yapılacak işlemlerin zaman kaybını ortadan kaldırır.

POS Avantajlarını Maksimuma Çıkarın 
Bir POS cihazına sahip olmak işletmelere pek çok avantaj sağlar. Bu avantajları en üst düzeye çıkarmak ise işletmenizin başarısını artırabilir. İşletmelerin POS cihazı kullanırken sağladığı avantajlar hem güvenlik anlamında hem hızlı işlem anlamında çeşitli ayrıcalıkları beraberinde getirir.

POS cihazları işletmeler için ödemeleri hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlar ve müşteri memnuniyetini artırır. Ayrıca ödeme süreçlerinde yaşanabilecek hataları en aza indirir.

Modern POS cihazlarının bir diğer avantajları satışları net bir şekilde takip edebiliyor olmaktır. POS cihazları satışları ve stokları anlık olarak takip etme imkânı sunar. Bu sayede hangi ürünlerin daha çok satıldığını ve hangi ürünlerin stokta azaldığını kolayca görebilirsiniz. Buna göre de uygun bir satış stratejisi belirleyebilir ve satışların daha çok artmasını sağlayabilirsiniz.

POS cihazları satış performansınızı detaylı raporlarla analiz etmenizi sağlar. Günlük, haftalık ya da aylık satış raporları sayesinde işletmenizin finansal durumunu daha iyi yönetebilirsiniz. İşletmenin finansal durumunu görüntüleyebilmesi geleceği görebilme adına da oldukça önemlidir.

POS sistemleri müşteri sadakat programlarını yönetmenizi kolaylaştırır. Müşterilere özel indirimler ve kampanyalar sunarak sadık bir müşteri kitlesi oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu kampanyalar sayesinde yeni müşteriler de kazanabilirsiniz.

Günümüzde mobil cihazlar ve temassız ödeme son derece yaygın olan ödeme yöntemleridir. Modern POS cihazları mobil ödeme ve temassız ödeme seçeneklerini destekler. Bu, müşterilere daha esnek ödeme seçenekleri sunarak alışveriş deneyimlerini iyileştirir.

POS sistemlerini muhasebe ve envanter yönetim sistemleriyle entegre edebilirsiniz. Bu işlem sayesinde işletmenizin tüm operasyonlarını tek bir platform üzerinden yönetebilirsiniz.

POS cihazlarının bir diğer avantajı pazarlama stratejilerine olan katkısıdır. Bu cihazlar müşteri verilerini toplamanıza ve analiz etmenize olanak tanır. Topladığınız bu verileri kullanarak pazarlama stratejileri oluşturabilir ve satışlarınızı en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Uluslararası ticaret yapan işletmeler için çoklu para birimi ile çalışmak çok önemlidir. POS cihazlarının çoklu para birimi ve dil seçenekleri sunması böyle bir durumda büyük bir avantaj sağlar. Eğer siz de yabancı müşteriler ile çalışıyorsanız bu tür cihazları tercih edebilirsiniz.

Günümüzde işletmeler tarafından kullanılan pek çok farklı POS cihazı bulunur. Bu cihazların her biri farklı özellikler ve avantajlar sunar. İşletmenizin ihtiyaçlarına en uygun olan POS cihazını seçmek bu cihazın sunduğu avantajlardan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar. İşte en çok avantaj sunan POS cihazlarından bazıları:

Verifone VX 520: 
Verifone VX520 pos cihazı hızlı işlem yapma özelliği ve sağlam yapısıyla bilinir. Kullanıcı dostu arayüzü ve geniş bağlantı seçenekleri sayesinde küçük ve orta ölçekli işletmeler için idealdir.

İngenico iCT220: 
Güvenli ödeme işlemleri ve çeşitli ödeme seçenekleri sunan İngenico iCT220 pos cihazı özellikle perakende sektöründe popülerdir. Dayanıklı yapısı ve hızlı işlem kapasitesiyle dikkat çeker.

Square POS: 
Küçük işletmeler için uygun fiyatlı ve kolay kullanımlı bir çözüm sunan Square POS mobil uyumlu yapısı ve güçlü raporlama özellikleriyle öne çıkar. Ayrıca sadakat programları ve müşteri yönetimi gibi ekstra özellikler sunar.

Poynt Smart Terminal: 
Şık tasarımı ve güçlü işlem kapasitesiyle dikkat çeken bu cihaz, çok çeşitli ödeme seçeneklerini destekler. Ayrıca internet bağlantısı sayesinde bulut tabanlı yönetim imkânı tanır.

Clover Flex: 
Çok yönlü kullanımı ve esnek yapısıyla büyük kolaylık sağlayan Clover Flex hem mobil hem de sabit kullanım için uygun bir cihazdır. Entegre yazılım çözümlerine açık olması sayesinde de işletme yönetimini kolaylaştırır ve verimliliği artırır.

https://www.akbank.com/tr-tr/hizmetler/Sayfalar/pos-basvuru.aspx 

Bu bir reklamdır.

0

  • ALTIN GRAM - TL 2728,77 -0,69%
  • ALTIN ONS 2497,31 -0,78%
  • BIST 100 9771,16 -1,67%
  • DOLAR/JAPON YENI 142,306 -0,795%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,35719 0,5084%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 90,35 1,6596%
  • DOLAR/TURK LIRASI 33,9851 0,0798%
  • EURO/DOLAR 1,1086 -0,2232%
  • EURO/TURK LIRASI 37,7132 -0,3383%
  • STERLIN/DOLAR 1,3129 -0,39451%
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL