Yüzde 90 hibeyle bu işle başladı, şimdi talebe zor yetiştiğini söylüyor

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde devletten yüzde 90 hibe desteği alan çiftçi, 4 yıldır çilek yetiştiriyor. İşte anlattıkları

30 Haziran 2024 | 16:39

Ali Güner, Tokat Valiliği ve İl Özel İdaresi işbirliğinde bir süre önce hayata geçirilen yüzde 90 hibe devlet destekli projeden yararlanmış... Anlattıkları şöyle:


 

1

Kilogramı 50 TL

Aldığı destekle iklimi soğuk olan Karaoluk köyündeki daha önce buğday yetiştirdiği bir dönümlük alana çilek bahçesi kuran Güner, yılda yaklaşık 4 ton çilek üretiyor. Güner, talebe karşılık vermekte zorlandığı çileğin kilogramını 50 liradan satıyor.
2

DÖNÜME 4 TON... ALANI BÜYÜTMEYİ DÜŞÜNÜYOR

Aynı zamanda Karaoluk köyü muhtarı olan Ali Güner, AA muhabirine, köyündeki tarlasında çilek ürettiğini söyledi. Güner, 4 yıldır çilek yetiştirdiğini ifade ederek, "Devletimizin desteği ile çilek bahçesini kurduk. Devletimiz fidesini ve tüm malzemeleri karşıladı. Yüzde 90 destek oldu. Dönüme yaklaşık 4 ton çilek alıyorum. Bahçem bir dönümlük alan. Yakın zamanda çilek üretimini daha büyük alanda yapmayı planlıyoruz." dedi.
3

Önce çekinmiş

Bahçesine çilek ekerken bazı korkular yaşadığını da anlatan Güner iklimden çekinmiş.
4

1600 RAKIM VAR

Güner, "Önceleri ben de köyümüzde iklimin soğuk olmasından dolayı çilek üretiminin olmayacağını düşünüyordum. Buranın 1600 rakımı var" diyor.
5

ÇOK ŞAHANE OLUYOR

Ancak Güner sonuçtan memnun ve "Çilekte aroma daha farklı oluyor. Tadı daha farklı oluyor. Tam organik çilek oluyor. Çok şahane çileğimiz oluyor" diyor.