Türkiye'de yatırıma hazırlanan Çinli dev, sportif SUV'unu tanıttı

Çinli otomobil devi BYD, Paris Otomobil Fuarı’nda yeniliklerini sergiledi. Avrupa’da ilk kez tanıtılan sportif SUV SEALION 7, markanın ürün gamına katılan en yeni model...

15 Ekim 2024 | 00:30
Son Güncellenme: 15 Ekim 2024 | 00:57

BYD, Paris Otomobil Fuarı’nda SEALION 7 modelinin Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi. İşte markadan yapılan açıklamanın detayları...

1

BYD SEALION 7

BYD’nin Avrupa’da ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda sergilediği SEALION 7 tamamen elektrikli ve şarj edilebilir hibrit motor seçenekleriyle sunulacak.
2

EN YENİ MODEL

SEALION 7, BYD’nin Okyanus Serisi’nde DOLPHIN, SEAL ve SEAL U modellerinin ardından gelen en yeni model. Şirketin açıklamasına göre SEALION 7, Blade Batarya ve Cell-to-Body (CTB) gövde yapısıyla dayanıklılık, performans ve verimlilik vadediyor.
3

HIZLANMA

Açıklamaya göre dört tekerlekten çekişli versiyonuyla 0-100 km/s hızlanmasını 4,5 saniyede tamamlayan SEALION 7, 230 kW’a kadar hızlı şarj desteği sunuyor. Maksimum 215 km/s hıza ulaşabiliyor.
4

ÜRÜN GAMINI GENİŞLETTİ

2022 Paris Otomobil Fuarı’nda Avrupa’daki ilk büyük çıkışını yapan BYD, kısa sürede bölgedeki varlığını önemli ölçüde genişletmiş görünüyor. İlk olarak ATTO 3, HAN ve TANG modelleriyle Avrupa pazarına adım atan BYD, iki yıl içinde model yelpazesini genişleterek DOLPHIN, SEAL, SEAL U ve SEAL U DM-i gibi modellerini sundu. BYD, bu modellere SEALION 7’yi de eklemeye hazırlanıyor.
5

TÜRKİYE VE MACARİSTAN

Şirket, açıklamasında markanın Avrupa’daki varlığını da genişleterek faaliyet göstermeye devam ettiğini belirterek, "Türkiye ve Macaristan’da açılması planlanan iki üretim tesisi ise, BYD’nin büyüme stratejisinin önemli bir parçası olarak öne çıkıyor" diyor.
6

PARİS'TE SERGİLENEN MODELLER

BYD, Paris Otomobil Fuarı’nda C-Hatchback segmentindeki tam elektrikli BYD DOLPHIN ile C-SUV segmentindeki tam elektrikli BYD ATTO 3’ü de sergiledi. Markanın Paris’te sergilenen diğer modelleri arasında, D segmenti SUV modellerinden tam elektrikli SEAL U, şarj edilebilir hibrit SEAL U DM-i ve sportif sedan SEAL da yer aldı.
7

YANGWANG U8

Sergilenen bir diğer model ise BYD’nin lüks markası YANGWANG’ın U8 SUV modeli oldu. YANGWANG U8, 1.100 beygir gücün üzerinde bir performans sunarken, suda yüzebilme ve kendi ekseni etrafında dönebilme gibi özelliklere sahip.
8

BYD ATTO 3


9

BYD ATTO 3


10

SEAL U DM-i


11

SEAL U DM-i


12

BYD DOLPHIN


13

BYD DOLPHIN


14

SEAL


15

SEAL


16

SEAL


17

SEAL U


18

SEAL U


19

BYD TANG


20

BYD TANG


21

YANGWANG


22

YANGWANG