Dünya devi Mc Donald’s, Türkiye’deki faaliyetlerine 30 yıl önce başladı. Taksim’de 1986’da açılan ilk restoranı, pek çok ilki de beraberinde getirdi.
MUSTAFA KEMAL ÇOLAK
mcolak@ekonomist.com.tr
Twitter: @mk_colak
Saat başı ücret ile o dönem özellikle üniversitelilerin ilk kariyer adımlarını o restoran ile attığının yakın tanıklarından ve örneklerindenim.
Mc Donald’s, aradan geçen zaman içerisinde belki alanının en büyüğü olamadı ama dev bir sektörün oluşmasında büyük pay sahibi oldu.
Mc Donald’s Türkiye genel müdürlüğünü beş yıldır Dilek Dölek yürütüyordu. Şirketin çatısı altında bulunduğu Anadolu Grubu’nda da uzun yıllar yöneticilik yapan Dölek’in emekli olarak görevinden ayrılmasının ardından bu görev değişiminin yaşandığını öğrendim.
Son olarak şirketin kritik bir alanında, operasyon direktörlüğü görevinde bulunan Oğuz Uçanlar, 11 Ocak’ta yeni görevine başladı. Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü mezunu olan Uçanlar’ın Michigan Üniversitesi’nden de işletme yüksek lisansı (MBA) bulunuyor.
Oğuz Uçanlar, McDonald’s’ın Türkiye’deki 30’uncu yılında bayrağı teslim almaktan gurur duyduğunu söylüyor. Uçanlar, “McDonald’s'ı Türkiye’de yeni başarılara taşıyacak planlarımızı hayata geçireceğiz.
Ekibimle birlikte amacım önümüzdeki dönemde daha fazla müşteri odaklı bir yaklaşımla daha çok kişiye McDonald’s deneyimini yaşatmak ve McDonald’s’ın Türkiye’de nitelikli büyümesini sağlamak olacak” diyor.