Yatırımlarla Super App alanında büyüyecek

Grup olarak 80 milyon doların üzerinde ciroya sahip olan KOBİL, Super App tedarikçisi konumunu yeni yatırımlarla büyütmeyi hedefliyor. KOBIL Kurucusu ve CEO’su İsmet Koyun, "2025’te 100 milyon dolar ciro hedefimizi, beş yıl içinde katlayarak 500 milyon dolara ulaştırma arzusundayız” diyor.

26 Mart 2025

Dünyanın birçok ülkesine veri güvenliği, çok faktörlü kimlik doğrulama, erişim yönetimi ve güvenli Super App çözümleriyle hizmet veren Almanya merkezli KOBIL, 600 kişilik ekibi ile Türkiye, Almanya, İsviçre, ABD ve İngiltere’de olmak üzere beş ülkedeki ofisi aracılığıyla birçok projeye imza atıyor. 

Ekonomist’in 16 Mart-29 Mart 2025 tarihli sayısından

2024 itibarıyla 100 milyondan fazla kullanıcının güvenliğini sağlayan KOBIL, aynı zamanda dünyanın ilk şehir Super App’i olarak lanse edilen İstanbul Senin’i hayata geçirdi. Önümüzdeki süreçte AR-GE yatırımlarına odaklanacak olan şirket, Super App alanındaki konumunu güçlendirmeye odaklanıyor.

AR-GE YATIRIMLARI SÜRECEK

Şirketin Türkiye’de iki AR-GE merkezi bulunuyor. KOBIL olarak kuruldukları günden bu yana AR-GE çalışmalarına önem verdiklerini söyleyen KOBIL Kurucusu ve CEO’su İsmet Koyun, ‘’AR-GE yatırımlarımızı şirketimizin geleceğine yatırımla eş değer görüyor ve gelişerek büyümeyi hedefliyoruz.

Ciromuzun minimum yüzde 30’unu AR-GE’ye ayırıyor ve bunu vizyonumuzun bir parçası olarak görüyoruz’’ diyor. KOBIL olarak elde ettikleri tüm öz kaynakları, şirketin sürdürülebilir büyümesine ve gelecekteki başarılarına yatırım yapmak için kullandıklarını aktaran İsmet Koyun, ‘’Tüm dünyanın yükselen trendi Super App’lere bugüne kadar 60 milyon Euro yatırım gerçekleştirdik. Avrupa’da referans gösterilen Super App tedarikçisi konumumuzu, 2025 yılında da yatırımlarımızla güçlendirmeyi planlıyoruz’’ diye konuşuyor. Koyun’un verdiği bilgiye göre, grup olarak 2024 yılında cirosunu 80 milyon doların üzerine çıkaran KOBIL, 2025 yılında 100 milyon dolar ciro hedefini beş yıl içinde katlayarak 500 milyon dolara ulaştıracak.

YAPAY ZEKA TEHDİDİ ARTACAK

Şirketin bir diğer odak noktası ise yapay zeka. Yapay zeka, güvenlik başta olmak üzere birçok alanda da kullanılırken, siber saldırıların ana araçlarından biri haline de gelme potansiyelini taşıyor. Yapay zeka yatırımlarının güvenlik için önemli bir dönüm noktasına işaret ettiğini ifade eden İsmet Koyun, “Yapay zekanın önemli etkiye sahip olduğunu bilen birçok kuruluş yapay zekanın güvenli olup olmadığını değerlendirecek know-how’a sahip değil. Bu da gösteriyor ki yatırımlar büyüdükçe yapay zeka tehdidi de artmaya devam edecek” şeklinde konuşuyor.

Siber saldırıların yaklaşık yüzde 20’si kamu hizmetleri ve güvenliği için önemli bir sektör olan kamu yönetimindeki kuruluşları hedef alıyor. Ulaştırma, finans dijital altyapı, ticari hizmetler ve imalat sektörleri de risk altında olan önemli sektörlerden. KOBIL, Raiffeisen, DATEV, Alman Federal Meclisi gibi birçok kuruluşun güvenlik altyapısını sağlıyor. İsmet Koyun, yapay zekayı da çağa uygun şekilde teknolojilerine entegre ettiklerini söylüyor.

Start up’ları destekleyecek
KOBIL Ventures adıyla başlattığı program ile girişimcilere KOBIL teknolojisinin kapılarını açıyor. Start up’ların birer Super App’e dönüşerek hızla büyüyebileceklerini söyleyen Koyun şunları anlatıyor: “Al teknolojilerine erişmek girişimciler için oldukça maliyetli bir kalem. Teknolojiye ve yapay zekaya büyük yatırımlar yapabilen şirketler ile rekabet etmeleri güç. Veri güvenliği konusunda taşıdığı riskler de düşünüldüğünde start up’ların gönül rahatlığıyla teknolojiye ulaşmaları daha da zorlaşıyor. KOBIL Ventures programımız ile ülke ekonomisine katkı sağlayan nitelikli girişimcilerin; start up’larına KOBIL’in güvenli teknoloji altyapısını ve bu ekosistemin faydalarını sunacağız. Start up’ların potansiyellerini açığa çıkarma konusunda aktif rol oynamak istiyoruz.”