Üç kıtadaki şirketlere mobil çözüm üretiyor

05 Eylül 2017
Serter Varol ve Emre Yılmaz tarafından kurulan Mobven, Türkiye’nin fintech alanında mobil projeler yapan en büyük şirketlerinden biri konumuna ulaştı. Şirket, mobil cüzdan, mobil ödeme, mobil kredi ve mobil para biriktirme gibi alanlarda yazılım geliştiriyor. Şu ana kadar Dubai, Şikago ve Londra’da projeler gerçekleştiren Mobven, kasım ayında Londra’da ve ardından da Dubai’de ofis açacak.

BURCU TUVAY
btuvay@ekonomist.com.tr

Mobil, teknoloji, ödeme sistemleri, fintech, mobil test otomasyon ve test hizmetleri alanında faaliyet gösteren Mobven, 2012 yılında Serter Varol ve Emre Yılmaz tarafından kuruldu. Mobil dünyanın içinde kariyerlerini şekillendiren girişimciler, kendi fikir ve projelerini hayata geçirmek adına uygun şirketlere bakarken bu işi kendilerinin daha iyi yapacağına inandı ve sektörde bir boşluk olduğunu gördü.

Özellikle fintech ve kurumsal mobil uygulamalar üzerine uzmanlaşan Mobven, şu anda Türkiye’nin fintech alanında mobil projeler yapan en büyük şirketlerinden biri konumunda. Şirket, 50 kişilik bir ekiple faaliyet gösteriyor.

Uçtan uca mobil uygulama geliştirme, Mobven Labs ile mobil cüzdan, mobil ödeme, mobil kredi ve mobil para biriktirme gibi kendi ürünlerinin yanında mobil test otomasyon alanında hizmet veren firma, Mobven Studio ile müşterilerine kullanıcı deneyimi tasarlanması desteği sağlıyor.

YURTDIŞI PROJELERİ
Şu ana kadar Dubai, Şikago ve Londra’da çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Serter Yılmaz, bu işlerin önemli bir kısmının mobil ödeme ve mobil finans alanında hizmet veren şirketlere yönelik fintech projeleri olduğunu belirtiyor.

En büyük mobil ödeme projelerinden birini üstlendiklerini ifade eden Yılmaz, bu projenin şu ana kadar mobil ödeme ve cüzdan tarafında yapılmış Ortadoğu’daki en iddialı projelerden biri olduğunu vurguluyor.

Yılmaz, “Bu uygulama ile yakın zamanda toplu taşımadan alışverişe, yeme içmeden para transferi işlemlerine kadar her alanda mobil ile ödeme yapılabilecek. Ortadoğu’nun büyük bankaları da bu projenin bir parçası” diyor.

Londra’da yaptıkları projenin şu an İngiltere’nin önde gelen süpermarketlerinin sipariş ve ödeme taraflarında kullanıldığını söyleyen Serter Yılmaz, Şikago’daki müşterilerine geliştirdikleri yenilikçi çözümlerin ise telekom operatörü AT&T ile entegre olduğunu ve yaygınlaştığını ifade ediyor.

THY’YE ÇÖZÜM ÜRETECEK
Şirketin ilk mobil cüzdan projesi 2014 yılında hayata geçirilen Mastercard işbirliğiyle Hesapal adlı üründe sahaya indirildi. Sonrasında Türkiye’de bankalarla mobil ödeme, para biriktirme, mobil kredi gibi ürünler de hayata geçti. Serter Yılmaz, son olarak da Türk Hava Yolları’nın (THY) ödüllü bilet uygulaması için bir projeyi hayata geçireceklerini belirtiyor.

Bunun yanı sıra İGDAŞ ile TCDD için de projeler gerçekleştirdikleri bilgisini veriyor. Her yıl bir önceki yıla göre beş kat büyüdüklerini söyleyen Yılmaz, 2017 yılını yaklaşık 7 milyon TL ciro ile tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekliyor.

İKİ OFİSİ VAR
Yıldız Teknopark'ın ardından Ege Teknopark'ta da bir ofis açtıklarını dile getiren Serter Yılmaz, bu ofiste ağırlıklı olarak AR-GE çalışmalarının yürütüleceğini belirtiyor. Kasım ayı itibariyle yurtdışında ofis açacakları bilgisini veren Yılmaz, "Üçüncü ofisimizi Londra'da açacağız. Burada yerel bir partnerle Avrupa'da projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Dördüncü ofisimizi ise Dubai'de açmayı planlıyoruz” diye konuşuyor.