Şirketlerin verimliliği artıyor

Dijital teknolojileri etkin bir şekilde kullanmak isteyen organizasyonlara dönüşüm sürecinde kapsamlı danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunan Aposto.biz, kurumların verimliliklerini artırıyor. İki kadın girişimci tarafından kurulan platform, Avrupa’da da faaliyet gösterecek.

22 Temmuz 2024

Aposto.biz, Gözde Avcıoğlu Avdel ve Gamze Izgi tarafından kurulan, dijital teknolojileri etkin bir şekilde kullanmak isteyen organizasyonlara dönüşüm sürecinde kapsamlı danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunan bir girişim.

21 Temmuz - 3 Ağustos 2024 tarihli sayıdan 

20 yıldan uzun süren mühendislik ve IT formasyonlarına, uluslararası kurumsal şirketlerde edindikleri yöneticilik, koçluk, eğitmenlik ve mentorluk tecrübelerini ekleyerek Aposto.biz’in temellerini atan Avdel ve Izgi, platformu tasarlarken yetkin profesyonellerle çalışarak, Cambridge destekli testler ve öğrenci koçluğu gibi bireysel hizmetleriyle başladı.

Kurumsal alanda da özel koçluk, eğitimler ve dijital dönüşüm konularıyla hizmet yelpazelerini genişleten kadın girişimciler, süreç analiz yöntemleri kullanarak kullanıcı yolculukları tasarlıyor, süreçlerdeki darboğazlar belirliyor ve kurumların verimliliklerini arttırıyor. Ayrıca, dijital dönüşüm girişimlerinin uygulanması için detaylı yol haritaları oluşturuyorlar.

GÖZDE AVCIOĞLU AVDEL

KURUMLARDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Son kullanıcılara ve liderlere yönelik kapsamlı eğitim programları ile yeni dijital araçları ve sistemleri etkili bir şekilde kullanılmasına yardımcı olan Avdel ve Izgi, dijital okuryazarlık eğitimiyle katılımcılara veriye dayalı karar verme becerileri kazandırarak operasyonel verimliliğini artırmayı hedefliyor. Kurumlarda dijital dönüşümün yanı sıra profesyonel gelişim süreçlerini de desteklediklerini ifade eden Gözde Avcıoğlu Avdel, hizmetleri arasında takım ve yönetici koçluğu, iletişim çatışma yönetimi ve liderlik eğitimlerinin yer aldığını söylüyor. Takım koçluğu, ekiplerin verimliliğini ve iş birliğini artırmayı hedeflerken, yönetici koçluğu liderlerin performansını ve liderlik becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Aposto.biz’in kurumların ihtiyaçlarına özel çözümler sunarak, organizasyonların değişen iş dünyasında rekabet avantajı elde etmelerine katkı sağladığını belirten Avdel, “Sağladığımız hizmetlerle, profesyonellerin ve ekiplerin iş performansını, liderlik becerilerini ve teknolojik adaptasyonlarını geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, iletişim çatışma yönetimi hizmeti, işyerindeki anlaşmazlıkları etkili bir şekilde çözerek, daha sağlıklı ve verimli çalışma ortamları yaratılmasına yardımcı oluyoruz” diyor.

GAMZE IZGİ

PROFESYONEL ÜYELİK SİSTEMİ

Aposto.biz’in profesyonel üyelik sisteminin koç, mentor, eğitmen ve danışman olarak bireysel alanda faaliyet göstermek isteyen uzmanların kaydolmalarını sağladığını söyleyen Gamze Izgi, uzmanlıklarını teyit eden bir onay sürecinden geçtikten sonra servislerini oluşturup satışa sunabildiklerine de dikkat çekiyor. Izgi, “Aposto Pro üyelerimiz, site oluşturma, tanıtım ve finansal işlemler gibi bürokratik süreçlerle uğraşmadan hizmetlerini geniş kitlelere sunma fırsatı bulur. Bu yıl içerisinde planladığımız projeler arasında, web sitemizin mobil uygulama versiyonunu hayata geçirmek, hazırlık aşamasında olan yeni servislerimizi kullanıma sunmak ve üretici yapay zeka chat botunu geliştirerek sitemize entegre etmek yer alıyor” diyor.

“AVRUPA PAZARINA AÇILACAĞIZ”

“Hizmetlerimizi uluslararası alanda sunmayı hedefliyoruz. Vizyonumuz, dünya genelindeki Türklerin yaşamlarına dokunmak ve iş hayatındaki profesyonellere anlamlı bir yaşam kurmalarında destek olmak. Şirketimizin iki ortağından biri Almanya’da yaşıyor. Bu durum, Avrupa pazarında etkin bir şekilde varlık göstermemize olanak tanıyor.”

AVRUPA'DA TÜRKİYE RÜZGARI ESTİ

JA StartUp Türkiye Finali birincisi Leaktrack.Ai, İtalya’da gerçekleşen Gen-E 2024 Avrupa Girişimcilik Festivali’nde Türkiye’yi temsil etti. Enerji alanında yapay zeka çözümleri sunan Leaktrack.Ai, iş alanında birincilik ödülünün sahibi oldu.

Avrupa’nın 15-24 yaş arası gençlere yönelik en büyük girişimcilik etkinliği olan Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali 2024, Junior Achievement Avrupa liderliğinde ve 43 ülkenin katılımıyla, 2-4 Temmuz tarihlerinde JA İtalya’nın ev sahipliğinde Katanya İtalya’da gerçekleştirildi. Yarışan takımlar, 2023-2024 öğretim yılında kendi girişimlerini kuran, bölgesel, ulusal ve çevrim içi yarışmalarda yer alarak, Gen-E’de ülkelerini temsil etmeye hak kazanan yaklaşık 400 bin öğrenci arasından seçildi.

Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın MetLife Vakfı desteği ile Türkiye’de düzenlediği JA StartUp Türkiye Finali birincisi Leaktrack.Ai, Avrupa’nın en iyilerinin seçildiği festivalde de birinci olurken, aynı zamanda Avanade Digital Innovation ve BNY Resilient Futures Award özel ödüllerinin de sahibi oldu. LeakTrack.ai büyüyen şehirlerimizde sürdürülebilir ve güvenli enerji arzı için enerji dağıtıcıların karar mekanizmalarını kolaylaştırmak adına yapay zeka tabanlı yazılım çözümleri sunuyor. Bölgesel enerji talebi ve kaçak elektrik tüketimini herhangi bir donanım yatırımı yapmadan makine öğrenmesi ve tahminleme analitiğiyle yüzde 87’ye varan bir başarıyla öngörüyor. Hem yenilenebilir enerji yatırımlarını sağlıklı konumlayarak, hem de arz edilen enerjiyi doğru faturalandırarak enerji şebekesinin en verimli ve adil bir şekilde hizmet vermesini sağlıyor.

ÜÇ AYLIK SÜREÇ

Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Yıldırım Çelebi, Avrupa’nın en büyük girişimcilik festivali kapsamında; son üç aydır hiç aralık vermeden sürdürülebilirlikten yapay zekaya, sosyal inovasyondan satışa ve özellikle de gençlerin eğitim hayatının gelişimine dair birçok farklı ödül, seminer ve etkinlikle iç içe olan bir süreç yer aldığını söyledi. İş dünyası ile yürüttükleri mentorluk programlarıyla gençlerle iş dünyası arasında bir köprü kurduklarını belirten Çelebi, “Öte yandan iş dünyasının da gelecek nesil için hazırlanmasını sağlıyoruz. Gençlerimizin gösterdiği çaba ve sabır çok kıymetli. Gençlerin bugün buraya gelmiş olması ve ülkemizi Avrupa birinciliği ile gururlandırması çok değerli” dedi.

TÜSİAD’DAN START UP RAPORU

Türkiye girişimcilik ekosisteminin sahip olduğu potansiyeli desteklemek, uluslararası yatırımcıların ve girişimcilerin ilgisini artırmak amacıyla TÜSİAD tarafından ‘Startuplar ve Teknoloji Firmaları için Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesinin Cazibe Merkezi Olarak Türkiye’ başlıklı bir rapor hazırlandı. Raporda Türkiye girişimcilik ve teknoloji ekosisteminin öne çıkan özellikleri vurgulanıyor. Rapordan yansımalar şöyle: Türkiye girişimcilik ekosistemi, keşfedilmeyi bekleyen eşsiz fırsatlarıyla küresel girişimciler ve yatırımcılar için cazip bir ortam sunuyor. Rapor 89 veri noktasının ayrıntılı analizi ile Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine ilişkin kapsamlı bir bakış açısı ortaya koyuyor. Rapor, genç ve eğitimli nüfusu, güçlü iş gücü ve geniş iç pazarıyla Türkiye’nin yıllar içinde yeni girişimler ve teknoloji şirketleri için lider bir merkez haline geldiğinin altını çiziyor. 3 binden fazla start up, çok sayıda unicorn, VC ve CVC gibi fon sağlayıcı ve kitlesel fonlama platformunun varlığıyla ekosistem, girişimcilik ruhunu benimseyen tüm paydaşlara kapılarını açıyor.