FitPass, ülkesi Sırbistan’dan sonra ikinci yatırımını Türkiye’ye yaptı. İstanbul'da 250'den fazla spor salonunun sınırsız kullanımını sağlayan bir kart geliştiren şirket, Türkiye’deki melek yatırımcılarla da görüşüyor.
BURCU TUVAY
btuvay@ekonomist.com.tr
Sırbistan'da 2014 yılında kurulduktan sonra hızla büyüyen ve yatırım alan bir start up şirket olan FitPass, Eylül 2015’te ikinci yatırımı için Türkiye'yi seçti. Şirket çalışanlarına 40 farklı spor branşında spor yapma imkanı veren FitPass kartı, İstanbul'da 250'den fazla spor salonunun sınırsız kullanımını sağlıyor.
Kurucu ortaklar Pawel Hytry ve Ognjen Radic, kurumsal firmalar ve çalışanları için yeterince iyi spor çözümlerinin olmadığını fark ettiler. İlerleyen süreçte de iş çevrelerinden ve tek bir spor salonuna bağlı kalmaktan sıkılan arkadaş-
lanndan benzer görüşler aldılar. Bu problemi çözmeye karar verdikten sonra, FitPass, 2014 yılının sonunda Sırbistan’da doğmuş oldu.
FitPass, bir start up olarak iki kurucu ortak ve farklı ülkelerden yatırım-aların desteği ile kuruldu. Kısa zamanda Sırbistan’da altı şehirde 450’den fazla spor tesisine ulaştı.
40 FARKLI SPOR BRANŞI
Pawel Hytry, birkaç ay içinde Ankara ve İzmir başta olmak üzere diğer şehirlerde de hizmet vermeyi hedeflediklerini söylüyor. FitPass, firmalar ve çalışanları için hizmet veren premium bir kurumsal sağlık & wellness programı. FitPass, kurumsal üyelik sistemi ile çalışıyor.
Çalışanlarının sağlık ve weiness üyeliklerine destek olmak isteyen şirketler, FitPass kartını çalışanlarına ücretsiz bir fayda olarak sunuyor. Bu kaıtı sistemlerine dahil etmeyen şirketlerde ise çalışanlar web sitesinden üye olarak karta sahip oluyor. Kart sahipleri, pilates, yoga, fitness, crossfit, dans okulu, yüzme havuzu, zumba ve spinning gibi pek çok spor aktivitesini tercih edebiliyor.
FitPass kartına sahip kişiler İstanbul’daki 250’den fazla spor tesisinde, 40 farklı spor branşındaki etkinliklere sınırsız katılma hakkına sahip oluyor. Bunun için sisteme dahil olan tesislere giderek FitPass kartın gösterilmesi yeterli.
Pawel Hytry, Türkiye’nin Avrupa’nın en genç nüfus oranına sahip ülkesi olduğuna dikkat çekiyor. Hytry, özellikle büyük şehirlerde yaşayan üniversite öğrencileri ile kurumsal hayata atılmış çalışan gençlerin sayısının yüksek olmasının, Türkiye’ye yatırım kararı almalarında etkili olduğunu belirtiyor.
TÜRK YATIRIMCILARLA GÖRÜŞÜYOR
Birçok Türk yatırımcı ile görüşmelerinin sürdüğünü söyleyen Pawel Hytry, şu an tüm yatırımcılarının Türkiye dışından olduğunu belirtiyor. Hytry, “İlerleyen günlerde gelen talepler doğrultusunda Türk yatırımcılarımızın da olması mümkün. Güçlü lokal bir partnere sahip olmamızın güçlenmemizi hızlandıracağına inanıyoruz” diye konuşuyor.
PİLOT BAŞVURULAR BAŞLADI
Türk Telekom’un Türkiye’de girişimciliği desteklemek ve yenilikçi fikirleri Türkiye’ye katma değer sağlayacak işlere dönüştürmek amacıyla 2013 yılında hayata geçirdiği PİLOT Girişim Hızlandırma Programı, yeni dönem başvurularını www.turktelekompilot.com.tr adresi üzerinden almaya başladı.
Yeni dönemde PİLOT’a seçilen her girişime 75 bin TL nakit sermaye desteği ve Türk Telekom ile iş ortağı olma fırsatı sunuluyor. Programa seçilen ekipler İstanbul’da ofis alanı imkanından, 100 bin dolar değerinde bulut hizmetleri paketinden ve mobil iletişim paketinden faydalanabiliyor.
Seçilen ekipler program boyunca hem girişimcilik ekosisteminin önde gelen girişimcilerinden ve yatırımcılarından hem de Türk Telekom iş birimlerinden konularında yetkin kişilerden oluşan mentor ağına erişim imkanından faydalanabiliyor.