Restoran, catering, turizm, teknoloji ve enerji sektörlerindeki yatırımlarıyla dünyanın farklı ülkelerinde iştirakleri olan Aziz Ebay Holding, özellikle Akkomarka çatısı altındaki yeme-içme markalarıyla yeni dönemde yurt dışında büyümeye hız verecek. Grup olarak 2024 sonunda 5 milyar TL’yi aşan bir ciroya ulaşacaklarını ifade eden Aziz Ebay Holding CEO’su Volkan Akkaş, “2026 sonuna kadar 50 milyon dolar yatırım yapacağız. Hollanda, İspanya, Azerbaycan ve Özbekistan’da varız. Yakın gelecekte Meksika ve ABD pazarında büyüyeceğiz. Beş yıl içinde bu pazarlarda 10 restoran açacağız” diye konuşuyor.
29 Eylül-12 Ekim tarihli sayıdan
Holdingin Akkomarka çatısı altında yeme - içme sektöründe Köşebaşı, Ali Ocakbaşı, Perihan Meyhane, Yamo Sushi, Snob Street Food, Ken Sushi, Donkey, Ristorante Umberto, Mr. Meat, Safderun ve All Day Catering markaları bulunuyor.
5 ÜLKEDE 52 RESTORANI VAR
Toplamda 2 bini aşkın çalışana sahip olan grup, 12 markasıyla Türkiye dahil beş ülkede 52 restoranla hizmet veriyor. Türk dizilerinin Güney Amerika’da çok popüler olduğunu ve yeme-içme sektöründe ciddi fırsat gördüklerini kaydeden CEO Volkan Akkaş, “Biz de yeni dönemde bu iki dev pazara girme kararı aldık. Mexico City’de ilk restoranımızı 2025’in ilk yarısında açacağız” diyor. İlk üç yılda Mexico City’de üç, Miami’de bir restoran açmayı, beş yıl sonunda ise iki ülkedeki restoran sayısını 10’a çıkaracaklarını ifade eden Akkaş, “Ayrıca 2025’in ikinci yarısında Türkiye’de üç, Amsterdam’da iki ve Barcelona’da bir yeni restoran açacağız. 2026 sonuna kadar 50 milyon dolar yatırım yapacağız” diye konuşuyor.
YURT DIŞINDA CATERING
Grubun bir diğer önemli işi olan Akkol Catering ise, her gün aralarında Turkcell, Coca Cola, Borusan Holding ve Sabancı Üniversitesi’nin olduğu dev kurumlarda çalışan 100 bin kişiye yemek çıkarıyor. Yeni dönemde catering alanında da yurt dışında büyüme hedefi koyduklarını vurgulayan Volkan Akkaş, “Cateringde önce Azerbaycan pazarına girdik. Yakın gelecekte Polonya ve Norveç pazarına da gireceğiz” diyor.
Holding enerji tarafında da güneş enerjisi santrali (GES) yatırımı yapıyor. Şirketin memleketleri Sivas’ta toplam 2,4 MW kurulu güce sahip iki GES’i bulunuyor. Akkaş, önümüzdeki dönemde Balkan ülkelerinde güneş ve rüzgar santralleri kurmak için de girişimlere başladıklarını kaydediyor. Türkiye’nin ilk gerçek zamanlı rezervasyon ve ilk sosyalleştiren yemek sipariş teknolojisi olan Reztoran da grubun öne çıkan yatırımlarından biri. Reztoran’ın Türkiye’de Google ile entegre tek platform olduğuna işaret eden Akkaş, “Burada 10 binin üzerinde kullanıcı ve 200’ün üzerinde aktif işletmeye ev sahipliği yapıyoruz. 2026 başında bu alanda dünyaya açılacak bir app üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz unicorn olabilmek” diye konuşuyor.
Gıda atığından mama ve gübre üretiyor
Aziz Ebay Holding, ‘Sorumlu Restoran Hareketi’ ile atık yönetimi konusunda yeme-içme sektörüne örnek olacak bir sosyal sorumluluk hareketi de yürütüyor. Ferhatpaşa-Ataşehir’de kurdukları atık geri dönüşümü tesisinde hem kendi restoranlarından hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait Beltur tesislerinden gelen gıda atıklarından kediköpek maması ve gübre yaptıklarını anlatan Volkan Akkaş, şöyle konuşuyor: “Son bir yıldır uygulamaya koyduğumuz bu tesisle ayda yaklaşık 2 ton mama ve gübre üretiyoruz. Bunları da kendi restoranlarımızda ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Ayrıca hayvan barınaklarına gönderiyoruz. Bu hizmeti tamamen ücretsiz olarak vermeye her zaman devam edeceğiz.”