BURCU TUVAY
btuvay@ekonomist.com.tr
2010 yılında Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGlDER) ile Dünya Bankası ortak çalışmasıyla başlayan ve 2011’de Sanofi’nin işbirliği ile sürdürülen ‘Geleceğin Kadın Liderleri Projesi’, yedinci yılında da genç kadınlan Lüleburgaz’da geleceğe hazırlayacak.
Altı yıldır uygulanan proje 20-25 yaş arası üniversite son sınıf öğrencisi veya yeni mezun genç kadınlara gerekli donanımları kazandırıp, onların iş hayatına hazırlanmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Eğitim programını tamamlayan genç kadınlar KAGlDER’den men-törlük desteği alacak.
Sertifikasını alan genç kadınlar ayrıca bu yıl ilk kez eerçekleştirilecek bir uygulama sayesinde Sanofi’nin Lüleburgaz Üretim Tesisleri’nde çalışma fırsatı da bulabilecekler. Türkiye’nin dört bir yanından 20-25 yaş arası üniversite son sınıf öğrencisi veya yeni mezun genç kadınlar 21 Eylül tarihine kadar www. geleceginkadinliderleri.org sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.
ÜÇ FARKLI DEĞERLENDİRME
Başvuruların tamamlanmasının ardından katılımcılar, 20 kişilik bir ekip tarafından üç farklı şekilde değerlendirmeye tabi tutulacak. Öncelikle belirlenen temel kriterler doğrultusunda başvuru taramaları yapılacak. İlk elemeyi geçen genç kadınlarla telefon ve video mülakatları gerçekleştirilecek.
Sonrasında yüz yüze mülakatlar yapılarak proje kapsamında eğitim almaya hak kazanan kadınlar seçilecek. Mülakatlar sırasında adaylar proje kapsamında gönüllü çalışan KAGİDER üyeleri ve Sanofi Grubu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komitesi’nden proje gönüllüleriyle bir arada olacaklar.
20-25 yaş arası üniversite son sınıf öğrencisi veya yeni mezun genç kadınların katılımına açık olan ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ projesi kapsamında düzenlenecek iki günlük eğitimlerde kadınlara, iş aramada teknolojinin kullanımı, mülakat simülasyonları gibi işe alım sürecinde faydalı olacak pratik bilgiler verilecek.
Genç kadınlar ayrıca zaman yönetimi, iş ahlakı, etkin iletişim, kariyer planlaması gibi iş hayatlarına yön verecek dersleri de içeren bir eğitimden geçerek bankacılık, sağlık, telekomünikasyon, reklamcılık, hızlı tüketim gibi farklı sektörlerin temsilcilerinden, o sektörlerle ilgili doğrudan bilgi alma şansına da sahip olacak.
388 MEZUN VERDİ
Bugüne kadar 3 bin 531 genç kadının başvuru yaptığı proje çerçevesinde 988 yüz yüze görüşme yapıldığını söyleyen KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar, bunların 388’inin programı tamamlayıp sertifika aldığını da ifade diyor.
Projeyle Türkiye çapında yaygın bir erişim sağladıklarını ifade eden Oktar, proje kapsamında bugüne kadar eğitim almış tüm genç kadınların KAGİDER ile ve kendi aralarında sürekli iletişim ve tecrübe paylaşımında bulunabilmeleri için bir network sistemi oluşturulduğunu da belirtiyor.