Eğitimde fırsat eşitliği sunuyor

17 Mayıs 2022
Ceren Oral Balaban coral@ekonomist.com.tr

Maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Darüşşafaka Cemiyeti, takdir toplamaya devam ediyor. Darüşşafaka Cemiyeti'nin 2019-2021 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı M. Tayfun Öktem, 'Yılın Sivil Toplum Önderi' seçildi.

15-28 Mayıs 2022 tarihli sayıdan

Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından bu yana 'eğitimde fırsat eşitliği' misyonuyla varlığını sürdürüyor.

'Şefkat yuvası' anlamına gelen Darüşşafaka; günümüzde babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocukları 10 yaşındayken ailelerinden emanet alıyor.

Düşünen, sorgulayan, özgüvenli, topluma karşı sorumluluklarının bilincinde, lider bireyler yetiştirme hedefindeki Darüşşafaka Cemiyeti; uluslararası standartlarda eğitim fırsatı sunuyor.

ÇAĞDAŞ EĞİTİM ANLAYIŞI


Daha fazla çocuğun yaşamını eğitimle değiştirme hedefiyle ve çağdaş eğitim anlayışından da ödün vermeden yoluna devam eden Darüşşafaka Cemiyeti, 'eğitimde fırsat eşitliği' kapsamındaki çalışmaları ve faaliyetleriyle toplum nezdinde oldukça özel bir konuma sahip.

Cemiyet, ortaya koyduğu bu kutsal hizmetleriyle, iş dünyasının da takdirini topluyor. Ekonomist Dergisi'nin her yıl düzenlediği 'Yılın İş İnsanları Ödülleri'nde, Darüşşafaka Cemiyeti'nin 2019-2021 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı M. Tayfun Öktem, '2021 'in Sivil Toplum Önderi' ödülünün sahibi oldu. Öktem, bu ödülü TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ile paylaştı.

"İTİBARIN GÖSTERGESİ"


M. Tayfun Öktem, fikir önderlerinin seçimi olması nedeniyle her yıl ilgiyle takip ettiği bu sonuçların kendisi için onur vesilesi olduğunu söylüyor.

M. Tayfun Öktem; "Yılın Sivil Toplum Lideri' onurunu, yarısı 10 kadından eşit temsille oluşan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun ortak aklı, 'eğitimde fırsat eşitliği' misyonumuz, dijital dönüşüm atılımımız ve yönetişimimizin iş ve STK dünyasınca takdir edilip desteklendiği şeklinde yorumluyor, tüm camiamız adına kabul ediyorum" diyor.

Öktem, bu ödülü; şeffaf, yönetişimde öncü, daima statükoyu sorgulayıp atılımlar peşinde koşan, toplumun gözbebeği Darüşşafaka'ya itibarın göstergesi olarak gördüğünün de altını çiziyor.

M. Tayfun Öktem, değişim ve demokrasi adına örnek olma misyonuyla, seçim yılı olmayan genel kurulda, üç yıllık bir tam dönem sonunda bayrağı bir ay önce gönül rahatlığıyla Oğuz Güleç'e teslim ettiği bilgisini de veriyor.

Öktem; bu ödülün, özellikle Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşları, öğrenci ve eğitimcilerin içten alkış, ödül ve teşekkürlerinden sonra kendisi için çok değerli bir başka 'güle güle armağanı' olduğunu da sözlerine ekliyor.

OĞUZ GÜLEÇ / DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ YKB "DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE MODEL OKUL OLACAĞIZ"


"Bugünden 20 yıl, 50 yıl sonrasını planlıyor, öğrencilerimizin o günün koşullarına göre yetişmeleri için çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de öğrencilerimizin 21'inci yüzyıl yetkinleriyle donatılmış gençler olarak mezun olması temel önceliğimiz olacak. Dijital dönüşüm temelinde yatırımlarımızı sürdüreceğiz.

Ülkemizin ortaöğrenim düzeyinde ilk yapay zekâ sınıfını ilk Tekno Girişimcilik Gençlik Merkezi'ni açan ve ilk 3D Printer Atölye ve Yarışması'nı düzenleyen okuluyuz. STEM, kodlama, girişimcilik eğitimleri veriyoruz. Bunları geliştirerek, yeni ilkler ekleyeceğiz ve Türkiye'nin ortaöğretimi için dijital dönüşümde model okul olacağız."