Doyuyo 100 restorana ulaşacak

2025 yılında 100 restorana ulaşmayı hedefleyen çıtır tavuk markası Doyuyo, Türkiye genelinde franchise verecek. Doyuyo Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Kaya, Dubai’nin ardından Abu Dabi, Suudi Arabistan, Kuveyt, Azerbaycan’a da açılacaklarını söylüyor.

20 Eylül 2024

Deloitte tarafından hazırlanan ve yeme içme sektörünün en büyük bölümünü oluşturan full servis restoranların incelendiği ‘Türkiye Yemek Hizmeti Pazarı Raporu’ sonuçlarına göre toplam pazarın yüzde 25’ini fast food restoranlar oluşturuyor.

15-28 Eylül 2024 tarihli sayıdan 

Rapora göre, Türkiye genelindeki yeme içme sektörünün toplam pazar büyüklüğünün ortalama 144 milyar TL olduğu tahmin ediliyor. Bu da fast food pazarının potansiyelini ortaya koyuyor. Zira franchise veren şirketlere baktığımızda da önemli bir bölümünü fast food markalarının oluşturduğunu görüyoruz.

Yüzde 100 yerli sermayeli Pardo Food çatısı altında hizmet veren çıtır tavuk markası Doyuyo da bu markalardan biri. İlk şubesini 2019 yılında Özdilek Park’ta açan Doyuyo şu anda 50 restoran, binden fazla çalışana ulaştı.

500 BİN TL GİRİŞ ÜCRETİ

İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana, Bursa, Denizli, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun ve Van’da; yurt dışında ise Dubai’de şubeleri bulunan şirket, bu şubelerin üçünü merkezden, geri kalanını ise franchise sistemiyle yönetiyor.

2025 yılının sonuna kadar 100 restorana ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Doyuyo Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Kaya, franchise giriş bedeli olarak 500 bin TL, reklam katılım payı için de cirodan yüzde 0,5 talep ettiklerini belirtiyor. Royality ücreti olarak ise cirodan yüzde 5 talep ediliyor.

İşletme sermayesi yani restoran yatırımı inşaat, demirbaş, ekipman gibi kalemler restoranın konumu, büyüklüğü gibi unsurlara göre değişim gösteriyor. Bunun yanı sıra AVM’nin şartnamesi, AVM’deki konumu ve mevcut altyapısı da maliyeti etkiliyor. Yaklaşık yatırım maliyetinin 500 bin doları, yatırımın geri dönüş süresinin de ortalama 36 ayı bulduğu ifade ediliyor.

YURT DIŞI AÇILIMI

Yatırımcılara eğitim, yer seçimi, bölge koruması, ortak reklam, mal temini, pazarlama, personel temini gibi konularda da destek sağladıklarını vurgulayan Kaya, restoranlar için Türkiye’nin her yerinde AVM’lerde 150 m2 ve üstü, caddelerde 250 m2 ve üstü geniş cepheli dükkanları tercih ettiklerini sözlerine ekliyor. Tüm şubelerde ortalama aylık 600 bin misafiri ağırladıklarına dikkat çeken Kaya, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Dubai’de yaptığımız yatırımların getireceği vitrin imkanıyla Abu Dabi ve Suudi Arabistan’ın yanı sıra Kuveyt, Azerbaycan gibi Türk Cumhuriyetleri’ni de Doyuyo lezzetleriyle buluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca Almanya, İspanya, Rusya gibi pazarlarda bulunan network’umuz üzerinden de master franchise teklifleri alıyoruz.”

İşin aynası:

  • Uygun yer: AVM’lerde 150 m2 ve üstü, caddelerde 250 m2 ve üstü geniş cepheli dükkanlar tercih ediliyor.
  • İlk sermaye: Franchise giriş bedeli olarak 500 bin TL talep ediliyor.
  • Royalty: Cirodan yüzde 5 talep ediliyor.
  • Bayilere verilen destekler: Yatırımcılara eğitim, yer seçimi, bölge koruması, ortak reklam, mal temini, pazarlama, personel temini gibi konularda destekler veriliyor.
  • Başvuru için: franchise@doyuyo.com