Doyuyo 100 restorana ulaşacak

2025 yılında 100 restorana ulaşmayı hedefleyen çıtır tavuk markası Doyuyo, Türkiye genelinde franchise verecek. Doyuyo Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Kaya, Dubai’nin ardından Abu Dabi, Suudi Arabistan, Kuveyt, Azerbaycan’a da açılacaklarını söylüyor.

20 Eylül 2024

Deloitte tarafından hazırlanan ve yeme içme sektörünün en büyük bölümünü oluşturan full servis restoranların incelendiği ‘Türkiye Yemek Hizmeti Pazarı Raporu’ sonuçlarına göre toplam pazarın yüzde 25’ini fast food restoranlar oluşturuyor.

Rapora göre, Türkiye genelindeki yeme içme sektörünün toplam pazar büyüklüğünün ortalama 144 milyar TL olduğu tahmin ediliyor. Bu da fast food pazarının potansiyelini ortaya koyuyor. Zira franchise veren şirketlere baktığımızda da önemli bir bölümünü fast food markalarının oluşturduğunu görüyoruz.

Yüzde 100 yerli sermayeli Pardo Food çatısı altında hizmet veren çıtır tavuk markası Doyuyo da bu markalardan biri. İlk şubesini 2019 yılında Özdilek Park’ta açan Doyuyo şu anda 50 restoran, binden fazla çalışana ulaştı.

Haberin ayrıntıları Ekonomist’in bu haftaki sayısında.