Güvenlik geçiş noktalarında yüz tanıma teknolojilerini kullanmak için artık akıllı telefonlar yeterli oluyor.
BURCU TUVAY
btuvay@ekonomist.com.tr
StartersHub'ın yatırım yaptığı EyeDius'un geliştirdiği EyeDius Pass çözümü, unutulan ve kaybolan kartların tarihe karıştığı bir gelecek vaat ediyor.
Şirketlerin güvenlik noktalarındaki güvenliği etkin biçimde sağlamaları hayati önem taşıyor. Bu amaçla kartlı geçiş sistemlerini kullanan iş dünyasının önüne iki kritik zorluk çıkıyor: İlk olarak, kartlı geçiş sistemlerinin kurulumu ve her birey için ayrı kart çıkarılması önemli bir maliyet oluşturuyor.
İkincisi, kartların kaybolması, şifrelerin ele geçirilmesi ya da güvenlik kontrol aygıtlarının aldatılabilir olması, bireylerin sisteme olan güvenini olumsuz etkileyerek suiistimalden doğan güvenlik risklerini artırıyor.
Mevcut güvenlik sistemlerine yeni bir bakış açısı getiren akıllı telefonla geçiş teknolojisi, StartersHub'ın girişimlerinden EyeDius'un yeni çözümü EyeDius Pass ile gerçeğe dönüşüyor.
Akıllı telefon dışında ek bir donanıma ihtiyaç duyulmaksızın, mevcut güvenlik süreçlerine kolaylıkla entegre edilen EyeDius Pass, telefonların ön kamerasından algıladığı yüzleri anlık olarak bulut üzerinden doğrulayarak, hızlı ve zahmetsiz bir geçiş sağlıyor.
Kullanıcılar, turnike ve güvenlik geçişlerinde kendi telefonlarının kamerası üzerinden yüzlerini doğrulayarak kolayca geçiş yapabiliyor. Sistemin bulut üzerinde çalışması sayesinde cihazlara gerçekleştirilen saldırılar platformun kendisini etkilemiyor. Kullanıcıların sisteme duyduğu güvenin sağlanmasıyla, güvenlik süreçleri daha etkin biçimde işliyor ve suiistimal önleniyor.
YURTDIŞINA AÇILACAK
Eyedius CEO'su Gökhan Talat Tuna, Eyedius'un yerel, mobil ve bulut çözümlerinin güvenlik ihtiyacının olduğu pek çok farklı sektörde aktif olarak kullanıldığını söylüyor.
Tuna, bu ürünlerin özellikle konut, otel, bankacılık gibi güvenlik noktalarının yanı sıra inşaat sahaları, oteller, iş merkezleri, bankalar, üretim tesisleri gibi işletmelerde de kullanıldığını belirtiyor.
Bu yılın yarısından sonra hızlı büyüme yakalamayı planladıklarını vurgulayan Gökhan Talat Tuna, sözlerine şöyle devam ediyor: "Yurtiçi ve yurtdışında iş ağımıza eklediğimiz çözüm ortakları ile de daha yaygın bir satış elde ederek, global pazardaki erişim gücümüzü de artırmayı hedefliyoruz.
Ek donanıma gerek duymaksızın güvenlik alanında yüksek yatırım gerektiren çözümlere oranla daha yüksek teknolojiye sahip kullanışlı ve uygun maliyetli çözümlerimiz, yurtdışında da talep görüyor. Türkiye'nin ardından yurtdışındaki satış ağımızı da güçlendirerek, global pazarda da büyük ilgi göreceğimize inanıyoruz."
ÖDÜL VE YATIRIM ALDI
Tamamen yerli bir yazılım ürünü olan Eyedius'un teknolojik altyapısı, "İnsan Odaklı Yüksek Teknoloji Çözümleri" kapsamında TÜBİTAK tarafından iki farklı AR-GE İnovasyon Desteği ile geliştirildi.
Eyedius ayrıca girişimlerin ve projelerin gelişmesine olanak sağlayan StartersHub tarafından da 'Extra Ordinary (Olağanüstü) Girişim' olarak değerlendirildi ve StartersHub yatırımı ile büyümesini sürdürüyor.
Eyedius CEO'su Gökhan Talat Tuna, "Tüm bu yatırımların sonucunda ise Eyedius, 2017 yılı içerisinde İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen Big Bang Start-Up Challenge 2017'de hem sayı hem de miktar olarak en çok ödül ve yatırımı almaya hak kazandı" diyor.