Neredeyse Cumhuriyet ile yaşıt olan Nurus Mobilya, ismini 'Nurus Teknoloji' olarak değiştirerek, küresel ölçekte hedef büyüttü. Nurus Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Güran Gökyay, 2024'te iki kat artışla 200 bin adet ofis koltuğu üreteceklerini söylüyor.
26 Kasım - 09 Aralık 2023 tarihli sayıdan
Ankara'da 1927 yılında Nurettin Usta tarafından bir marangoz atölyesi olarak kurulan ve sonraki yıllarda 'Nurettin Usta Mobilya Grubu' adı altında hizmet vermeye başlayan 'Nurus' markası,
100 yaşına ulaşan Cumhuriyet'in 96 yılına tanıklık etmiş bir marka olarak, bugün 50'den fazla küresel noktada hizmet veren bir AR-GE şirketine dönüşmüş durumda.
Ofis mobilyalarında uzmanlaşan ve Nurus Mobilya olan adını 'Nurus Teknoloji' olarak değiştiren şirket, Alman Tasarım Konseyi'ndeki (German Design Council) Türkiye'den ilk ve tek marka olarak, geleceği şekillendiren 350 dünya markası arasında bulunuyor.
2 MİLYAR TL CİRO
Şirketi üçüncü kuşak temsilcileri Güran ve Renan Gökyay kardeşler yönetiyor. Güran Gökyay, Nurus Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütürken, abisi Renan Gökyay ise Nurus Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi ve şirketin baş tasarımcısı pozisyonunda yer alıyor. Şirketin yeni dönem hedefleri arasında e-ticaret öne çıkıyor.
Nurus Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Güran Gökyay, 2023'ü 10 milyon Euro yatırımla kapatacaklarını ve 65 milyon Euro yani yaklaşık 2 milyar TL ciroya ulaşacaklarını söylüyor. Bu yılı 110 bin adet ofis koltuğu üretimi ile kapatmaya hazırlanan şirketin 2024 hedefi ise 200 bin adetlik üretime ulaşmak.
Gökyay, "Yeni yatırımlarla fabrika kapasitemizi 40 bin metrekareden 60 bin metrekareye çıkaracağız. 2024 yılı sonunda gelirlerimizin önemli bir kısmının e-ticaretten gelmesini hedefliyoruz" diye konuşuyor.
100'Ü AŞKIN TASARIM ÖDÜLÜ
Nurus Teknoloji, Almanya'da kurduğu Nurus GMBH ile Avrupa'daki ofis mobilyaları pazarında boy gösteriyor ve özellikle yenilikçi tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.
Teknolojiyi ve yenilikçi tasarımı birleştirerek uluslararası pek çok ödüle layık görüldüklerini anlatan Güran Gökyay, "Red Dot Product Design Award, Universal Design ve Design Management Europe'u Türkiye ye ilk kez getiren, IF Product Design ve Good Design'ı Türkiye'de mobilya sektöründe ilk kez kazanan marka olarak, içinde German Design Award'ın da olduğu 100'ü aşkın tasarım ödülüne sahibiz" diye konuşuyor.
En büyük hedeflerinin şirketin dünya çapında tanınan uluslararası bir marka haline gelmesi olduğunu vurgulayan Gökyay, son iki yılda 25 milyon Euro yatırımla çevreye duyarlı üretim konusunda önemli yol kat ettiklerini ifade ederek, "Karbon emisyonlarının sıfıra indirilmesi hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyor.
Değişen toplum yapısına uygun oluşan yeni tip ofislerde ve evlerde kullanıma uygun yeni tip mobilyaların üretilmesine odaklandıklarını kaydeden Gökyay, "Örneğin, yıl sonundan önce sadece çocuk kullanımına uygun ilk koltuğumuzu lanse etmeyi planlıyoruz, bunun arkasından yine çocuklar için başka ürünlerimiz gelecek. Markamızı daha genç kuşakların kullanımına açmayı hedefliyoruz" şeklinde konuşuyor.
“KADIN GÜCÜNE İNANAN BİR FİRMAYIZ”
"Şu an yaklaşık 600 çalışanımız var. Biz kadın gücüne inanan bir firmayız ve yönetim kurulumuzun yüzde 60'ı kadınlardan oluşuyor.
Nurus'ta tasarım ve mühendislik pozisyonlarının yüzde 70'i kadınlar tarafından yürütülüyor, AR-GE merkezinde çalışanların ise yüzde 43'ünü kadınlar oluşturuyor. Türkiye standartları için oldukça yüksek bir rakam olan bu sayı, Nurus'un istihdam politikasının bir parçası.”