Prof. Dr. Şekeroğlu, AA muhabirine, Türkiye'de tıbbi ve aromatik bitkilerin gerek doğadan toplanması gerek kültürünün yapılması konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Son yıllarda kafeinsiz ve bitkisel kahvelerin ön plana çıktığını, menengiç kahvesinin de her geçen gün tanındığını dile getiren Şekeroğlu, "Menengiç Türkiye'de değişik bölgelerde doğada yabani olarak yetişiyor. Kavrulduktan sonra macun şeklinde satılıyordu. Dünya çapında menengiç kahvesi yaygınlaşmaya başladı. Yani bugün Avrupa'dan Amerika'ya, Uzak Doğu'dan Orta Doğu'ya bütün ülkelerde artık insanlar menengicin farkına vardılar. Hatta geçtiğimiz yıllarda biz Kilis'ten Japonya'ya ilk defa menengiç kahvesi gönderdik ve bugün Tokyo ve başka yerlerde menengiç kahvesi satılıyor" diye konuştu.